Es presenta la V Xarel·lada del Penedès Marítim

L'acte de presentació ha tingut lloc aquest matí al Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès

Aquest matí s’ha presentat la V Xarel·lada del Penedès Marítim que tindrà lloc el proper dia 17 de juny a Cunit. L’acte de presentació ha tingut lloc al Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i ha comptat amb la presència de Sergi Vallès, President del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Jaume Casañas, regidor de promoció econòmica i turisme de Cunit i Carme García, sommelier i propietària del restaurant l’Arrosseria de Cunit.

La Xarel·lada és una iniciativa público-privada que va nèixer de la inquietud de Carme García, qui va voler apropar Cunit a la resta del Penedès i donar a conèixer als consumidors la varietat del territori. Enguany es celebra la cinquena edició i comptarà amb els cellers següents que aportaran diferents xarel·los: Castellroig (Subirats), Clot de les Soleres (Piera), Finca Viladellops (Viladellops), Heredat MontRubí (L’Avellà), Jané Ventura (El Vendrell), Joan Rubió – Celler Tiques (Alt Penedès), Loxarel (Vilobí del Penedès), Mas Candí (Les Gunyoles), Partida Creus (Bonastre), Torre del Veguer (Sant Pere de Ribes) i Un Sol Cel (Les Peces). Els restaurants que participen a la V Xarel·lada són el Restaurant l’Arrosseria que farà homenatge al porc ibèric amb trompetes de la mort, Ronsito Gastrobar Cocteleria que prepararà Tataki tonyina, Restaurant Casa Carmiña que farà tastet de brotxeta de pop, catxelos i pebrots del padrón i Pizzeria Mistral que realitzarà pizza capri. Pel que fa a postres participen el forn-pastisseria Casas que farà tartaleta de crema i fruita i mousse de xocolata amb brownie i el Forn-Pastisseria Vilamajó que farà tartaleta amb base de crema d’ametlles i Sacher amb iema cremada i fruits vermells.

La V Xarel·lada del Penedès Marítim serà el proper dia 17 de juny i constarà de conferències al matí i visita a les vinyes (gratuït prèvia reserva a l’oficina de Turisme de Cunit), a les 13 hores hi haurà aperitiu al xiringuito de l’Arrosseria (per aquelles persones que hagin reservat) i la Xarel·lada com a tal serà de 20 a 23 hores.

El tíquet té un cost de 12 euros i inclou tres tasts de vi, dues tapes, 1 postre i copa de la xarel·lada de regal. El preu és molt assequible per tal d’arribar a totes les butxaques i gràcies a l’ajuntament de Cunit.

L’any passat van anar a la Xarel·lada unes 800 persones i enguany es preveu que es pugui duplicar.