Detinguts per tràfic de drogues els cinc responsables d’una associació cannàbica de Cunit

Una operació de la Guàrdia Civil i la Policia Local ha acabat amb el club clausurat

Tres homes i dues dones, responsables d’una associació de fumadors de cànnabis a Cunit, han estat detinguts aquest passat 25 de juliol per un presumpte delicte de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i associació il·lícita. El local s’ha clausurat. Els arrestos s’han fet en el marc d’una operació de la Guàrdia Civil del Vendrell amb la Policia Local de Cunit després d’una investigació iniciada al juny arran de queixes veïnals. Presumptament, al local no només es consumien estupefaents, sinó que se’n venien i distribuïen a qualsevol client per consumir-les fora del local. En el registre de l’immoble, s’ha intervingut 5.200 grams de marihuana seca disposada per la venda, 693 grams d’haixix, 5.000 bosses unidosis, quatre bàscules –dues per a pesos grans i dues de precisió-, i 9.000 euros en efectiu. Els detinguts seran posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell.
La Guàrdia Civil recorda que les associacions cannàbiques tenen com a objectiu difondre informació relativa al consum de cànnabis, promoure el debat social i parlar sobre la marihuana o els seus derivats. L’associació investigada es trobava inscrita al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, però havia deixat de banda els seus objectius per crear una activitat il·legal amb l’única intenció de lucrar-se.

Els responsables havien llogat un edifici de tres plantes, només amb l’objectiu de desenvolupar una activitat il·legal, segons la Guàrdia Civil, que detalla que la planta baixa s’havia condicionat com a seu, la primera per acollir una plantació tipus ‘indoor’ i l’última com a residència.

En el registre, s’han trobat diversos recipients a tall d’expositor que contenien cabdells de marihuana i peces d’haixix de diverses varietats, etiquetades cadascuna amb el preu de venda al públic. A la rerebotiga s’han trobat envasos i bosses envasades al buit que contenien cabdells de marihuana, diverses tauletes d’haixix ocultes en una nevera o envasos unidosis amb cabdells de marihuana llestos per vendre. També s’han trobat sobres amb els diners en efectiu amb la recaptació diària.

A la primera planta s’ha trobat tota la infraestructura i material necessari per al cultiu i acceleració del procés de producció de marihuana, 3.000 euros en efectiu i restes de cocaïna.