Relacions trencades entre el CF Calafell i l’Ajuntament

El club ha hagut de deixar l’estadi municipal Juan Ríos

Estadi Municipal Juan Ríos de Calafell. CEDIDA

El govern de l’Ajuntament de Calafell ha reclamat al CF Calafell que deixi de fer teatre sobre la situació que la mateixa entitat ha vingut creant des de fa mesos. En concret, exigeix que no vulguin fingir coses que no són, ni trametin a l’opinió pública “inexactituds, per dir-ho fi”, en paraules de l’alcalde, Ramon Ferré.

El dia 15 d’agost s’acabava el termini perquè el club abandonés el local que tenia a l’estadi municipal Juan Ríos. També a partir d’aquell dia no podien fer ús del camp, ja que les instal·lacions han estat cedides a altres entitats. Tots dos requeriments havien estat notificats a l’entitat i aquesta no pot al·legar ignorància.

I efectivament, s’ha canviat el pany perquè el local s’utilitzarà com a aula de formació de l’Escola de Futbol, a qui se cedirà l’espai. I no se’ls va permetre accedir al terreny de joc, com era la seva intenció. “La Policia local i els Mossos hi eren per fer complir les resolucions municipals i evitar qualsevol acte de força que pogués produir-se”, diu l’alcalde. Ferré afegeix: “De fet, es va demanar els nous usuaris de les instal·lacions que no hi anessin per prevenir qualsevol possible topada o enfrontament”.

“La realitat és aquesta i sobra el teatre, inclòs el de pretendre entrenar al carrer o a espais esportius com els del Parc del Vilarenc, on en les properes setmanes començaran la seva activitat diverses entitats atlètiques”, recalca l’alcalde.

El projecte d’unificació del futbol local

El CF Calafell no ha volgut participar en el projecte d’unificació del futbol local, impulsat per l’Ajuntament. La iniciativa volia aplegar els clubs per crear una base molt potent i, a la vegada, un o dos equips sénior competitius, en un projecte sòlid i coherent en què els esportistes locals fossin els protagonistes.

El CF Calafell també ha fet molt teatre i explicat versions sui géneri, a més de llançar reiteradament acusacions, infundades i molt greus, sobre les darreres subvencions esportives aprovades per l’Ajuntament.

“El club és inviable econòmicament. Amb 900 euros que diuen que tenen com a ingressos dels socis, no es poden afrontar unes despeses de 18.000. És més, el seu projecte esportiu és inconsistent. El 85% de jugadors és de fora del municipi i en algunes ocasions no han pogut presentar una alineació completa”, diu Ferré.

L’alcalde subratlla: “Ara tenien l’oportunitat de tancar bé una etapa, aprofitant que l’entitat s’havia pogut sanejar, i integrar-se amb la resta de clubs en un projecte esportiu sòlid. Però prefereixen jugar a altres municipis que ajudar a fer gran l’esport calafellenc. A partir d’això, no ens podem fer responsables de res del que passi a partir d’ara”.

Un cas polititzat

Ferré també ha criticat la politització d’aquesta situació: “Agrairíem que l’oposició no se sumi a aquest teatre”. L’alcalde també ha dit: “A l’oposició no la vam veure enlloc quan, el 2015, ens vam trobar una base futbolístic dividida en dos entitats i a punt de fracturar-se amb l’aparició d’una tercera. Vam aconseguir tirar endavant una unificació, de la qual en va sorgir una base potentíssima que, encara avui, és un projecte d’èxit. Aquest és el model a seguir. Però sobta que l’oposició que llavors no badava boca, potser perquè no l’importava, ara participi d’aquest teatre”.

Ferré ha recordat també que “ja m’agradaria veure l’oposició lluitant amb la mateixa empenta per la continuïtat d’entitats autènticament centenàries, com la Confraria de Pescadors”. “I no els veiem, potser perquè les decisions que posen en perill la supervivència de la Confraria estan preses pels seus mateixos partits, que formen el govern de la Generalitat o hi donen suport”, ha conclòs.