Ramon Ferré aixeca el ple sense contestar a les preguntes del públic

Tot i que aquesta possibilitat la contempla el ROM, mai abans s'havia produït. La indignació es va manifestar entre els assistents mentre l'equip de govern abandonava la sala de plens

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El ple ordinari celebrat ahir 6 d’agost a les dependències municipals de Calafell platja, no serà recordat pels punts de l’ordre del dia debatuts pels diferents grups municipals ni per que aquest hagi estat un ple que s’hagi allargat en el temps més del que és habitual, sinó per la forma en què aquest va acabar de manera inesperada per a tots els grups de l’oposició i bona part del públic assistent.

Les queixes dels ciutadans en “precs i preguntes”

Molts ciutadans de Calafell que van esperar aproximadament 4 hores perquè els arribés el torn per poder efectuar les seves preguntes a l’equip de govern, van veure com aquestes no tenien resposta per part dels representants municipals, ja que l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va decidir unilateralment aixecar la sessió plenària sense contestar a moltes de les preguntes que se li havien formulat. Aquest fet va provocar la indignació del públic assistent, que en el moment d’abandonar la sala de plens l’equip de govern, va ser increpat per certs ciutadans en negar-se a respondre. Aquest fet insòlit a Calafell, no ho va acceptar el públic que exigia respostes a qüestions com insalubritat a la via pública, la polèmica zona taronja d’aparcament regulat amb els comerciants de Segur platja en contra, la venda de begudes alcohòliques en un local d’oci nocturn fins a altes hores de la matinada i la falta de descans dels veïns del carrer Monturiol a causa dels constants sorolls i l’incivisme.

L’alcalde aixeca la sessió sense respondre

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va entendre que davant les diferents i múltiples preguntes que li va formular a l’equip de govern i a ell mateix, va argumentar que per a respondre correctament a totes les qüestions que se li estaven formulant per part de la ciutadania el millor era respondre en el pròxim ple, fet que l’actual ROM contempla. Després d’aquesta decisió, Ramon Ferré va donar per finalitzat el ple ajornant les respostes.

Les reaccions de l’oposició

Part dels grups municipals de l’oposició (PDeCAT, CUP i Ciutadans), no van entendre aquesta reacció de l’alcalde de negar aquestes respostes que la ciutadania esperava, veient com l’equip de govern abandonava la sala de plens sense un motiu prou justificat. En un comunicat que ha fet públic el PDeCAT Calafell com a grup majoritari a l’oposició, consideren que és insòlit i una falta de respecte que l’alcalde hagi aixecat el ple sense contestar a les preguntes de la ciutadania, donant a entendre la manca democràtica d’aquest tipus d’actuacions quan l’alcalde es vanagloria d’escoltar els ciutadans.