L’Ajuntament de Calafell aprova el pla de desplegament d’un tercer operador de fibra òptica

Adamo Telecom Ibérica instal·larà la seva pròpia xarxa al nucli de Segur, entre la via del tren i l’autopista

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de Segur de Calafell. CEDIDA

La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat, aquest dilluns 30 de novembre, el pla de desplegament de fibra òptica que li ha presentat l’operador Adamo Telecom Ibérica, el tercer que tindrà presència al municipi. Adamo instal·larà la seva pròpia xarxa el nucli de Segur, entre la vida del tren i l’autopista.

Cobrirà, doncs, el centre del nucli i un sector de la part de muntanya. És una zona força poblada de Segur on el desplegament de la fibra dels altres dos operadors que compten amb els permisos municipals, Movistar i Orange, va amb retard en relació a altres zones del municipi. L’Ajuntament considera que la competència entre operadors servirà d’esperó per accelerar la instal·lació de les respectives xarxes.

Adamo és un operador de telecomunicacions, nascut a Suècia l’any 2004. Va arribar a l’Estat espanyol el 2007. La seva marca de la casa és oferir internet d’alta velocitat, de fins a 1.000 Mb, a usuaris domèstics. Com la resta d’operadors, ofereix paquets de serveis que inclouen telefonia fixa i mòbil. També té serveis per a autònoms, pimes i grans empreses. A Catalunya ha instal·lar xarxa pròpia a municipis com Esplugues de Llobregat, Sant Fost, Montmeló, Montornès del Vallès, Cervera, Maçanet de la Selva, Martorelles, Reus i Sant Celoni.

Pressió als altres operadors

A més d’aprovar els treballs d’aquest nou operador, l’Ajuntament continua pressionant els altres dors operadors, Movistar i Organe, perquè compleixin els terminis als quals s’havien compromès. Sobretot pel que fa a zones de Segur i de les urbanitzacions, on el desplegament s’està ralentitzant. També s’estan buscant solucions per a casos que afecten trams de carrer, més o menys aïllats, a altres barris i nuclis, on la fibra si arriba.

L’Ajuntament recorda que els operadors compten amb tots els permisos municipals. I, en particular, que si a l’usuari li diuen que falten aquests permisos, es tracta d’una excusa falsa. En alguns casos, la fibra no pot desplegar-se perquè falta que una comunitat de veïns autoritzi el pas del cablejat per la seva façana. Això passa en els nuclis amb edificis plurifamiliars.

A Segur, de la via cap amunt, o a les urbanitzacions, el problema està en el fet que el cablejat depèn dels pals de telefonia, ja que els majoria d’habitatges són unifamiliars i no tenen façanes contínues. En aquest segon cas, la rivalitat entre companyies comporta que es facin travetes per l’ús dels pals, la qual cosa causa un alentiment del desplegament.