La línia L3 del transport urbà de Calafell estrena un nou autobús, més ampli i ecològic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La línia L3 del transport urbà de Calafell estrena un nou autobús, que ofereix més places que el que ha prestat el servei en els darrers temps. Això serà molt útil en una ruta que és la que té més passatgers de les tres del municipi, ja que connecta els nuclis de Calafell i de Segur, i que té viatges en què viatja ple. Aquesta amplitud, a més, és una millora de cara a la pandèmia. Fins i tot els seients són molt més fàcils de netejar i desinfectar.

El nou vehicle compta amb plataforma per a persones amb mobilitat reduïda. Té una motorització Euro 6, de molt baixes emissions a l’atmosfera. El tret més característic per a l’usuari és l’amplitud de l’espai interior. També són més amples les portes d’entrada i sortida.

Josep Maria Chavarría, gerent d’Hife, concessionària del servei de transport urbà,explica que “aquest microbús ofereix més places que l’anterior. És un microbús i ha de continuar sent així perquè la línia L3 discorre per carrers molt estrets, per on no passaria un autobús més gran. Ara, és un vehicle idoni per al transport públic en poblacions relativament petites”.

De la seva banda, l’alcalde, Ramon Ferré, diu: “La renovació de la flota del transport urbà, continuarà, però la L3 era la que més ho necessitava, perquè és la més usada de totes. És una línia cada cop més utilitzada, sobretot a partir que es va obrir el nou mercat municipal, i també als estius”.

Ferré ha aprofitat la presentació del nou vehicle per explicar que l’ampliació horària del servei de transport urbà, que etava previst per enguany, s’ha hagut d’ajornar per la pandèmia. L’alcalde ha indicat: “A causa de la Covid-19, aquest 2021 hem hagut de fer un pressupost municipal molt ajustat i no podíem incrementar despeses. La intenció és treballar l’ampliació durant aquest any i poder-la tenir operativa l’1 de gener de 2022”. Recordem que aquest projecte implicaria un servei de 6 del matí a 12 de la nit.

La L3 té més de 100.000 usuaris, i els ha duplicat entre 2016 i 2019. El 2016, en va tenir, 52.148; el 2017, 76.789; el 2018, 91.256; i el 2019, 106.401. L’any passat va experimentar una caiguda de passatgers a causa de la pandèmia, sobretot en els mesos de març i abril, quan estàvem en confinament domiciliari i la mobilitat es va reduir a mínims. Aquest 2020, va tenir 75.766 viatgers. Però la xifra s’ha anat recuperant i es preveu que enguany ja estigui normalitzada.

El dia amb més viatgers a la L3 és el dimarts, tant a l’hivern com a l’estiu, per ser el dia que es fa mercadal setmanal a Calafell.