Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Ferma oposició de PDeCAT Calafell a la nova creació d’estacionament de pagament

Avatar photo

Tot i que el govern de Calafell diu que només és un estudi, l'execució d'aquest pla de "pagament per aparcar en zones no comercials" seria pionera a la comarca

El govern de Calafell va mostrar als partits de l’oposició un estudi sobre la viabilitat de crear noves zones d’aparcament de pagament, com la zona taronja i l’ampliació d’horaris de la zona blava.

A la reunió, aprofitant una comissió informativa, es va explicar que es volia crear “la zona taronja”. Aquesta aniria des de l’Estany fins al Carrer Duero de Cunit, Estany Mas Mel i Segur Platja, tothom hauria de pagar, tant residents com no residents, sempre sota la intencionalitat d’incentivar que la gent que vingui passi més temps al nostre municipi i hi hagi més mobilitat.

Reaccions del PDeCAT Calafell

Des del Partit Demòcrata de Calafell han indicat que “no estem d’acord amb aquesta mesura ja que trobem que no només hauran de pagar aquelles persones que vinguin de fora, sinó també els residents, encara que es posin tarificacions diferenciades”. Al mateix temps, també diuen “creiem que aquests tipus de mesures s’han de consensuar i treballar conjuntament. Això és una nova prova de la manca de paraula de l’alcalde Ramon Ferré. L’estudi analitza d’altres municipis de la costa catalana però s’oblida de l’entorn proper com és Cunit o El Vendrell. L’impacte de diferenciar-nos per fer pagar a la gent que ens ve a visitar, quan a El Vendrell o a Cunit no ho fan, no creiem que sigui positiu pel nostre municipi”.

Davant la publicació en alguns mitjans de comunicació, s’han mostrat sorpresos per que a més, “s’han tingut reunions amb associacions sense tenir en compte l’oposició”.

Així mateix, es va indicar que al Blanquet i al Mercat passaria de ser gratuïta a zona blava. Des de PDeCAT Calafell creuen “que és una vergonya ja que la zona blava està creada per les zones comercials i no com un mitjà més d’ingressos per part del govern”.

Per altra banda expliquen que si es vol incentivar el comerç i les visites dels turistes “s’ha de fer altres tipus de gestions i no aquesta que és contraproduent per l’economia municipal, ja que castiga de ple la butxaca dels calafellencs i calafellenques i penalitza el comerç local”.

També han volgut explicar que “l’excusa que no hi ha aparcament en alguns moments és falsa, sempre hi ha encara que costi de trobar-ne”. Per finalitzar han volgut remarcar que “ampliar la zona blava i creant una altra zona de pagament com la taronja, l’únic que s’aconseguirà és que la gent marxi”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ja són oficials les dates del període de preinscripcions per a les escoles bressol del Vendrell

Notícia següent

El Govern i QuironSalud busquen un acord per a la compra de l’Hospital General aquest 2017

Notícies relacionades