Els pressupostos participatius 2022 de Calafell reben 67 propostes de la ciutadania

Avatar photo

Les votacions seran entre el 4 i el 29 d’octubre

Els pressupostos participatius 2022 de l’Ajuntament de Calafell han rebut 67 propostes de la ciutadania, un cop tancat el termini de presentació, aquest 27 d’agost a la mitjanit. Les propostes poden consultar-se a la plataforma de participació Decidim Calafell.

A partir d’ara, s’obre el període d’estudi de les propostes, per verificar que són viables i compleixen els objectius de la convocatòria, que es prolongarà fins al 17 de setembre. Tot seguit, les propostes que passin aquest primer tall passaran per una sessió del consell ciutadà, el màxim òrgan de participació del municipi, el proper 21 de setembre. Ja esdevingudes definitives, les propostes encararan el pas definitiu: la votació ciutadana, que se celebrarà entre el 4 i el 29 d’octubre. Les que guanyin la votació s’incorporaran al pressupost municipal per a l’any vinent, durant el mes de novembre.

Recordem que es posen a votació 500.000 euros, i que cap proposta pot superar els 200.000 de cost. És una novetat d’enguany per tal que no tota la partida recaigui en un únic projecte.

La tinent d’alcalde de Participació de l’Ajuntament, Helena Rubio, destaca “l’elevat nombre de propostes presentades, un any més, però sobretot el fet que la ciutadania entengui l’actual filosofia dels pressupostos participatius”. Rubio recorda que “les propostes han d’estar relacionades amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU per a l’any 2030. La ciutadania s’està fent seva aquesta idea: les propostes en són bona mostra”.

Part de les iniciatives presentades tenen a veure, en un sentit o en un altre, amb el canvi climàtic: carrils bici, refugis climàtics, protecció de les platges, millora del transport públic, nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics, protecció contra incendis forestals, neteja de rieres…

També es proposen iniciatives socials: suport a les famílies monomarentals, equipaments específics per a nadons i per a persones grans, un casal de dones, un hotel d’entitats, renovació d’aules d’informàtica…

En l’àmbit animalista, es demanen espais per a gossos, preferentment tancats.

Un altre volum important de propostes es refereix als carrers, vies de comunicació i espais públics en general: millorar carrers i voreres a Segur i la Platja, millora de façanes, remodelar la C-31 i l’accés a la Ciutadella Ibèrica, fer de vianants tot el carrer Sant Pere, fer un parc a la Masia de la Font, donar ús als terrenys de l’antiga línia d’alta tensió…

Helena Rubio ha agraït “la participació de totes els persones que han presentat la seva proposta en aquest nou procés participatiu”. També ha destacat que “amb la fórmula actual, l’objectiu d’esdevenir un municipi del tot sostenible el podrem aconseguir amb la intervenció de tota la ciutadania”. Recorda, a més, que “les propostes que tirin endavant podran aspirar a subvencions europees que exigeixen que els projectes hagin estat elaborats amb participació ciutadana”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vielha celebra la Festa Major del 7 al 9 de setembre

Notícia següent

La Generalitat allargarà fins a Lleida el desviament obligatori de camions de l’N-240

Notícies relacionades