El transport urbà de Calafell funcionarà de les 6 del matí a la mitjanit

Qui arribi amb l’últim tren o surti a sopar, podrà tornar a casa en autobús

L’Ajuntament de Calafell prepara una ampliació de l’horari del transport públic urbà, que farà que hi hagi servei des de les 6 del matí fins a la mitjanit. Serà la segona ampliació d’horaris que es fa en els darreres temps, després d’una primera que s’ha saldat amb una excel·lent resposta dels usuaris.

L’ampliació facilitarà l’accès en autobús a les estacions de tren a primera hora del matí, quan centenars i centenars de calafellencs marxen a treballar o a estudiar. També permet que les persones que tornen de Barcelona en el darrer tren, a mitjanit, pugui agafar l’autobús per arribar a casa seva. Però també obr e la possibilitat de sortir a sopar i tornar a casa en transport públic. Hi havia demanda veïnal en tots dos sentits.

Tots els canvis introduïts recentment en el transport urbà estan orientats a facilitar els desplaçaments pel municipi i per a connectar amb la resta de transports públics, sobretot el tren, i facilitar tothom anar a la feina, a estudiar, a comprar o a gaudir del temps lliure. Era un dels compromisos més importants de l’actual equip de govern

L’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat que “amb aquesta ampliació gairebé doblarem el servei que ens vam trobar”. A principis de mandat, el servei funcionava de les 8 del matí a dos quarts de 8 del vespre, amb una pausa al migdia. Després de la primera ampliació, hi ha servei ininterromput des d’un quart de 8 del matí fins a les 9 de la nit.

Hi ha un estudi que proposa ampliar les línies, però de moment l’horari de 6 a 24 hores s’aplicarà a les tres línies actualment en funcionament.

El transport públic urbà de Calafell té actualment 230.000 passatgers a l’any. N’ha crescut 60.000 anuals des que es va ampliar el servei a primera hora del matí, als vespres i els caps de setmana. La línia 1, que connecta el nucli de Segur i les urbanitzacions que l’envolten, ha incrementat un 42% els viatgers; la línia 2, que enllaça els nuclis de Calafell amb les urbanitzacions de Mas Romeu i Calafell Parc, en té un 20% més; i la línia 3, que connecta els nuclis de Calafell amb Segur i els seus barris, un 70%.

El servei de transport urbà ha guanyat recentment un dels premis de transport públic més prestigiosos de l’Estat espanyol. El que des de 1992 concedeix la revista especialitzada “Autobuses&Autocares”. Calafell l’ha assolit en la categoria de transport urbà per a municipis petits i mitjans.