Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Denuncien el pilot d’una avioneta que va sobrevolar la platja de Calafell a baixa altura

Els Mossos d'Esquadra també identifiquen els responsables de dos paramotors en una zona on no es permeten aquests tipus de vols a Sitges

Imatge de l’avioneta sobrevolant Segur de Calafell. Foto: Diari de Tarragona
Els Mossos d’Esquadra han denunciat el pilot d’una avioneta que va sobrevolar la costa de Segur de Calafell a una altura molt baixa i que hauria pogut posar en greu perill els banyistes que es trobaven a la platja. Els fets van tenir lloc el diumenge 14 de juliol, quan l’avioneta va realitzar com a mínim dues passades en una de les quals va expulsar fum del que es fa servir en les exhibicions aèries. El vol va alarmar les nombroses persones que en aquells moments eren a la platja. La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria i Policia Científica, amb el suport de l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra, han denunciat també els pilots de dos paramotors en una zona on no estan permesos aquest tipus de vols a Sitges.
A més de l’alarma que va generar l’avioneta en sobrevolar baix la platja de Calafell, si l’aeronau hagués tingut qualsevol problema tècnic, hauria hagut d’aterrar sense temps de reacció sobre la platja, fet que hauria posat en greu perill les persones que hi havia a la platja en aquell moment.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos va buscar l’avioneta per diversos aeròdroms i aeroports a partir d’imatges publicades en mitjans de comunicació, fins que la van trobar, malgrat que el pilot havia tret unes marques adhesives molt visibles que la podien identificar més fàcilment.

Un cop finalitzada aquesta investigació i amb diverses proves pericials recollides per la Divisió de Policia Científica, que, entre altres, va mesurar elements de referència a la platja, s’ha pogut concloure que l’altura del vol va ser inferior a 50 metres quan el mínim legal és de 150 metres. A més d’aquesta infracció a la normativa aèria, el pilot i l’aeronau no disposaven de tota la documentació en vigor.

El divendres 12 de juliol, dues persones van sobrevolar amb dos paramotors una zona no permesa al vol per aquest tipus d’aeronaus a Sitges. Aquest espai és molt proper a l’aeroport del Prat i és on les aeronaus inicien la darrera fase d’aproximació. Els Mossos han aconseguit identificar-ne els pilots a partir de les imatges dels paramotors obtingudes per l’helicòpter del Mossos d’Esquadra.

Els Mossos han enviat els atestats dels dos casos al Ministeri de Foment, concretament a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que determinarà finalment les infraccions comeses i les sancions caldrà imposar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Presó per a un reincident acusat de cinc violacions amb instrument perillós

Notícia següent

Dos detinguts per robar a la platja de la Paella de Torredembarra

Notícies relacionades