Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Comunicat de l’Ajuntament de Calafell sobre la mort de Shaitan en un acte en defensa pròpia d’un agent de la Policia local

Avatar photo

S’estan acabant d’instruir les diligències i tota la informació s’enviarà al jutjat de guàrdia

Imatge de Shaitan al terra mort a causa dels tres trets dels agents de la policia local de Calafell. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Calafell vol fer saber el següent a l’opinió pública, en relació als fets ocorreguts ahir divendres, al carrer Empúries de la urbanització Les Brises. Recordem que un agent de la Policia local va actuar en defensa pròpia contra l’escomesa d’un gos de raça potencialment perillosa, tot causant-li la mort amb l’arma reglamentària.

–S’estan acabant d’instruir les diligències. Avui s’ha continuat prenent declaració als veïns de la zona i s’està fent l’autòpsia al gos. Tota la informació recollida s’enviarà al jutjat de guàrdia.

–La d’ahir era la sisena intervenció des del passat setembre de la Policia local i dels serveis municipals, per denúncies veïnals per aquest gos. S’havia fet un intent de capturar-lo, però es va haver de desistir perquè l’animal s’escapolia.

–S’havia requerit reiteradament als propietaris de l’animal que en tinguessin cura i evitessin que estigués solt pel carrer.

–La persona propiètaria ha negat avui ser-ho, però ahir, en conversa telefònica amb la Policia, s’havia compromès a aportar la documentació del gos. En el moment dels fets d’ahir a la tarda, aquesta persona no estava al domicili.

–Durant la tarda d’ahir, un veí va trucar el 112 denunciant que el gos estava lliure pel carrer: En arribar al lloc la patrulla de la Policia local, un dels agents va baixar del vehicle per trucar al domicili i el gos se li va acostar corrent i en actitud amenaçadora. L’agent es va intentar refugiar darrera del vehicle, però l’animal el va empaitar i el va acorralar contra una tanca de formigó.

–L’acció va ser molt ràpida i no va donar temps a baixar del vehicle l’altre agent. Corregim aquest detall, ja que ahir, amb la  primera informació disponible, vam indicar que era el company del policia atacat qui havia abatut el gos. L’agent acorralat contra la tanca va haver de fer ús de l’arma reglamentària en témer seriosament per la seva integritat.

–L’agent que es va trobar en aquesta situació és un policia experimentat, amb molts anys de servei, i conegut per tothom per ser una persona tranquil·la i serena.

–La Policia local de Calafell acumula una gran quantitat d’actuacions en defensa dels animals, que acrediten la seva sensibilitat i bona feina en aquest àmbit. Aquesta trajectòria no pot quedar desacreditada per una situació extrema i no volguda per ningú, ni pels agents que s’hi van trobar, ni pel cos de la Policia local, ni per l’Ajuntament.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, fa les següents manifestacions: “Fins ara, i per prudència, no m’he pronunciat sobre aquest tema perquè no disposava de tota la informació. De fet, encara n’estem recollint, d’ informació. Aquest comunicat el fem amb les dades que tenim disponibles en aquest moment, i l’ampliarem si hi ha nova informació que calgui traslladar a l’opinió pública”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una moció pretén protegir a víctimes de gènere com la lleidatana Farah Mohamed

Notícia següent

El Grupo Jorge rep dues denúncies de la UGT per no millorar la situació actual

Notícies relacionades