Un calafellenc fa una petició a Change.org sol·licitant una residència per a grans discapacitats

L'any 2006 va patir un accident laboral que el va deixar amb una incapacitat del 96%

Miguel Ángel Bejarano és un calafellenc de 42 anys que ha iniciat una campanya a través de la plataforma Change.org en la que sol·licita una residència per a grans discapacitats.

La història de Miguel Ángel és dura, fa 12 anys va tenir un accident laboral on van fallar les mesures de seguretat, caient d’un terrat i trencant-se el coll. Fruit d’aquesta caiguda va tenir una lesió medul·lar de les vèrtebres C4C5C6 que li ha deixat en una cadira de rodes de per vida, amb un 96% de discapacitat.

Durant set mesos va estar a l’Institut Guttmann, on van ajudar la seva família a saber com l’havien de moure.

Des d’aquell fatídic dia no pot fer res sense l’ajuda d’una altra persona, i és aquí on està el problema. Els seus pares tenen 70 anys, la seva mare pateix fibromiàlgia i li falta un ronyó, i el dia que la seva mare falti, haurà d’anar sí o sí a una residència de grans discapacitats. Quan va començar a investigar quines hi havia, va esbrinar que a Catalunya només hi ha una a Tarragona, la de Sant Salvador i aquesta només té 30 places disponibles i solen haver-hi anys d’espera per poder entrar-hi.

Amb aquesta petició, la qual està a punt d’arribar als 1.000 signants, el que demana és la creació d’una residència de grans discapacitats al Baix Penedès, que són molts els nois i noies que tenen aquesta problemàtica i no tenen lloc on els puguin cuidar i puguin fer una vida digna.

Miguel Ángel portarà aquestes signatures a l’ajuntament de Calafell per tal que, tant aquest com els de la resta de la comarca del Baix Penedès, es replantegin el fer aquesta residència que tanta falta fa, que es faci un estudi a la comarca i que finalment es faci realitat.

Podeu ajudar a Miguel Ángel firmant aquí.