Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Calafell tira endavant un segon PTT a l’Institut La Talaia

Avatar photo

S'uneix al que s'ofereix a l’Institut Camí de Mar des de 1998

L’Ajuntament de Calafell i el departament d’Educació de la Generalitat posen en marxa per al proper curs acadèmic 2021-2022 un segon Pla de Transició al Treball (PTT), que es desenvoluparà a l’Institut La Talaia, al nucli de Segur. Se suma a l’històric PTT que va començar fa gairebé un quart de segle, l’any 1998, a l’entorn de l’Institut Camí de Mar de Calafell. Aquest dilluns 10 de maig s’obren les inscripcions, que es prolongaran fins al proper dia 21: us en podeu informar sobre com fer el tràmit en aquest enllaç.

A més del nou PTT de Segur, l’altra gran novetat del proper curs és que aprovar el curs comporta l’accés directe a un cicle formatiu de grau mitjà, sense fer la prova d’accés.

El nou PTT de Segur ho és en l’especialitat d’auxiliar de vivers i jardins. La formació s’impartirà a les instal·lacions de l’Institut La Talaia on el centre hi té el seu cicle formatiu de grau mitjà en jardineria i floristeria, al carrer Comte Gómez de Orbaneja. Aquesta formació ensenyarà els alumnes a fer operacions auxiliars per a la producció i manteniment de plantes en vivers i centres de jardineria; per a la instal·lació de jardins i parcs i zones verdes i per al seu manteniment.

De la seva banda, el PTT de Calafell oferirà tres cicles de formació. Un, d’auxiliar en hoteleria, cuina i serveis de restauració. Un altre, d’auxiliar en muntatges d’instal·lacions electrotècniques en edificis. I un altre, d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic.

El perfil d’auxiliar en hoteleria ensenya a realitzar el servei d’aliments i begudes, a més de les operacions bàsiques de provisionament, preparació i presentació de begudes i menjars en establiments de restauració. El perfil d’auxiliar en muntatges electrònics forma l’alumnat en les operacions de muntatge d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió i domòtiques en edificis. Finalment, el perfil d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic ensenya a realitzar operacions de reposició i condicionament de productes en el punt de venda, manipular i traslladar productes en una superfície comercial, donar atenció i informació als clients i preparar comandes.

La tinent d’alcalde d’Ensenyament, Lluïsa Lastra, recorda l’evolució del PTT al nostre municipi: “L’any 1998 vam començar amb dos mòduls formatius. El 2013 se’n va afegir un tercer. El curs vinent en seran quatre i, a més, d’una forma més descentralitzada al municipi”. Afegeix: “I això, sempre, des del primer dia, buscant oferir una sortida ‘professionalitzadora’ a aquell jovent que no ha acabat estudis, però que volen treballar”.

Els Plans de Transició al Treball són un programa de formació i inserció adreçats a nois i noies d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO). El curs consta de dos mòduls, amb un total de 1.000 hores de formació. Un mòdul és de formació professional en el perfil escollit, i inclou 180 hores de pràctiques em empreses. L’altre, és de formació general per a la millora de les competències bàsiques necessàries en el món laboral i en la vida quotidiana.

Les pràctiques són una part principal de la formació i l’Ajuntament vol agrair la seva col·laboració a totes les empreses que, al llarg dels anys, han acollit alumnes del PTT.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Manresa recorda el rodatge a la ciutat de la pel·lícula ‘Plácido’ de Berlanga fa 60 anys

Notícia següent

L’oci nocturn es reivindica com “la solució al ‘botellón’ i a les festes il·legals”

Notícies relacionades