Calafell repesca 728.000€, passant el rasclet per les partides del pressupost municipal

Avatar photo

Els imports principals són per a dues expropiacions de terrenys i per a començar a posar en marxa el projecte de la Cooperativa Agrícola

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat una modificació pressupostària que “repesca”  728.236,68 euros. Com moltes altres vegades es passa el rasclet per recuperar sobrants de partides o d’actuacions que no es podran realitzar fins més endavant, per tal d’atendre despeses o inajonrables, o que es prioritzen perquè els projectes estan més madurs.

La partida que rep més diners és la d’expropiació de terrenys: 363.086,68 euros. Es destinaran a dues finalitats. Una, pagar l’expropiació dels terrenys d’una ampliació del cementiri municipal. L’altra, adquirir un terreny al carrer Costes de Garraf, al nucli de Segur. En tots dos casos, l’Ajuntament havia fet una ocupació anticipada al desenvolupament urbanístic dels respectius sectors. I quan aquest desenvolupament no ha tirat endavant, els propietaris han de ser compensats.

La segona partida, en import, suma 260.150 euros, que es dedicaran al projecte de conversió de la Cooperativa Agrícola en un museu de la vida rural i el vi i en un centre cívic.

La resta de diners van a completar la construcció de la rèplica de la barca Francisca (35.000 euros) i al control d’accès a la zona de vianants de la Platja de Calafell.

El tinent d’alcalde de Serveis Interns, Javier Estepa, explica que les modificacions pressupostàries com aquesta són un clàssic a l’Ajuntament. Estepa diu: “Les rebaixes de preu en les adjudicacions de les obres deixen unes restes que podem aprofitar. I és més, també recuperem diners que, tot i estar previstos, no s’haurien pogut gastar a curt termini i que, mentrestant, poden aprofitar-se”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × three =

Notícia anterior

Obres il·legals a Calaf: Aboquen les runes en una finca

Notícia següent

PS SDP+ aposta per augmentar la freqüència i mantenir la gratuïtat del transport públic

Notícies relacionades