Calafell renovarà la declaració de municipi turístic

Avatar photo

Aquesta consideració s’haurà d’actualitzar cada quatre anys després de la nova llei

Turistes caminant per la platja de Calafell. (Cedida)

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat demanar a la Generalitat la renovació de la declaració de municipi turístic. Arran de la nova llei de Comerç, Serveis  Fires, de 2017, aquesta declaració ha de ser renovada cada quatre anys, per poder gaudir dels avantatge que representa per als municipis que hi estan acollits.

L’Ajuntament, en concret, demana que la consideració de municipi turístic inclogui tot el terme municipal i durant tot l’any. Recordem que un dels efectes més visibles d’aquesta declaració, ja vigent anteriorment, és l’amplitud dels horaris comercials. A més, a partir d’ara, caldrà ser municipi turístic per poder accedir a determinades marques turístiques. N’hi ha dos a les quals Calafell aspira i per a les quals la declaració és imprescindible: la de viles marineres i la de turisme esportiu.

Els requisits per esdevenir municipi turístic d’acord amb la nova llei són àmpliament complerts per Calafell. Entre altres, es requereix que hi hagi una població estacional superior a l’empadronada, i que el nombre d’allotjaments turístics i segones residències sigui més alt que el d’habitatges de primera residència.

Calafell també compleix el requisit alternatiu de comptar amb immobles d’interès cultural integrats en el patrimoni històricoartístic, que generin una afluència anual acreditada de visitants que superi el nombre d’habitants del municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’enfronta a quatre anys i mig de presó per agredir la dona al Vendrell

Notícia següent

Ja han finalitzat els treballs de millora al torrent de les Segueres de la Bisbal del Penedès

Notícies relacionades