Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Calafell reciclarà contenidors de deixalles com a refugis per a gats de carrer

Avatar photo

A més de donar protecció als animals, el projecte té també una funció educativa i cultural

Un exemple d’aquesta iniciativa, a Mallorca.

L’Ajuntament de Calafell reciclarà alguns contenidors de deixalles en desús com a refugis per a les colònies de gats de carrer del municipi. Inicialment, s’instal·laran mitja dotzena dels contenidors del tipus iglú, on els gats podran trobar protecció de la pluja i del fred i on trobaran aliment. Cada iglú estarà supervisat per una de les persones voluntàries autoritzades com a controladores de colònies de gats ferals.

Als contenidors s’hi practicarà una obertura perquè els gats puguin entrar i sortir, i una portella per on les persones a càrrec podran subministrar aliment o netejar l’espai. Per aprofitar l’interior del contenidor, i atès que els gats busquen descansar a llocs recollits, es posaran materials, com pneumàtics vells, per crear racons.

Aquesta mesura té també un propòsit educatiu i cultural. La idea és que els infants de les escoles del municipi decorin l’exterior dels refugis, per tal que aprengui a respectar uns animals que formen part del municipi. A diversos llocs on es tira endavant aquesta iniciativa, els refugis han esdevingut fins i tot petits elements escultòrics a l’aire lliure.

Actualment, s’estan buscant les millors ubicacions per a la primera instal·lació de contenidors. Es prioritzaran les colònies de gats que estiguin controlades i majoritàriament esterilitzades. Recordem que la gestió de les colònies ferals a Calafell es basa en l’estratègia CER: captura, esterilització i reintroducció, pensada per mantenir controlat el nombre d’animals i evitar una proliferació excessiva.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Vendrell treballa per obrir un institut escola a Coma-ruga per al proper curs

Notícia següent

L’Ajuntament de Tarragona celebra un debat obert sobre “drets humans a tot arreu”

Notícies relacionades