Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Calafell prendrà mesures per aturar els accidents de trànsit i els atropellaments

Avatar photo

A més d’intensificar les actuacions de la Policia local, l’Ajuntament ha encarregat un informe a Intra, una consultora especialitzada en mobilitat

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat mesures per aturar els accidents de trànsit i els atropellaments a les vies del municipi, que fa dos anys que viuen un augment preocupant. A més d’intensificar les actuacions de la Policia local, l’Ajuntament ha encarregat un informe a Intra, una consultora especialitzada en mobilitat, fundada pel conegut expert Ole Thorson, per trobar altres solucions: urbanístiques, de planificació, d’organització del trànsit, socials…

L’any passat, a Calafell es van produir 82 accidents de trànsit amb víctimes. És la xifra més alta en una dècada. A principi de la crisi, l’any 2008, van registrar-se 66 accidents amb víctimes, que van baixar a 51 el 2009, per anar pujant posteriorment fins arribar a 72 l’any 2012. Aquell any es va posar en marxa un pla preventiu, que va reduir-los fins a 50 el 2014. Però a partir de 2015, es van tornar a disparar: se’n van produir 69 el 2015, i els esmentats 82 de 2016.

Quelcom semblant ha passat amb els atropellaments. El 2016 se’n van produir 21. Una dècada abans n’hi havia menys de la tercera part (6, el 2008). Van anar creixent fins als 16 del 2011, però amb les mesures del pla preventiu, van baixar en alguns anys de la seva vigència, tot i que en altres van pujar. Però el 2016 es van disparar.

És més, Calafell s’ha situat molt per sobre de les mitjanes d’atropellaments a municipis de mides semblants i de Catalunya. El 2016, Calafell va patir 0,86 atropellaments per 1.000 habitants, quan als municipis de 20.000 a 50.000 habitants, van ser-ne 0,36, i en el conjunt de Catalunya, 0,44.

“No tan sols estem duplicant la mitjana catalana, que ja és greu, sinó que 21 atropellaments en un any en són moltíssims”, explica l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré. Aventura com a possible explicació que “la relativa millora de la situació econòmica ha fet que la gent es mogui més”. Però també diu que “en l’època de bonança, i fins i tot amb més habitants, no hi havia dades com aquestes, que són preocupants de debò”.

En aquest sentit, Ferré ha subratllat que “hem de prendre mesures i per això hem encarregat un pla de seguretat viària. I ho hem encarregat a uns dels principals experts que hi ha ja no a Catalunya, sinó a Europa”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Augmenten un 12,3% les denúncies per violència domèstica als jutjats gironins durant el segon trimestre

Notícia següent

Els grups de l’oposició a la Paeria presentaran dues mocions per exigir l’alliberament de Sànchez i Cuixart i contra l’aplicació del 155

Notícies relacionades