Calafell posa en marxa la segona campanya per censar i posar xip als animals de família

Amb ofertes a diverses clíniques veterinàries del municipi i l’incentiu d’uns petits regals

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa la segona campanya perquè els propietaris d’animals de companyia, també dits de família, els censin i els posin, a un preu reduït, el xip obligatori. Aquesta iniciativa, adreçada tant a gossos com a gats comença dilluns vinent, 12 d’abril, i estarà activa fins al 23 de juny.

Les persones que tinguin gos o gat, podran portar-los als centres veterinaris Vidavet, Garem i Lucentum, on la implantació del xip tindrà un cost de només 25 euros. Per poder accedir a aquesta tarifa, prèviament els propietaris hauran de censar-los a l’Ajuntament (la taxa d’inscripció és de 5 euros) i per cada animal censat es lliurarà un obsequi consistent en una ampolla per diluir orins, un estoig per a bossetes per recollir excrements i una motxilla. Al veterinari, hauran de portar el document del cens per poder aconseguir el preu especial.

“Des de la primera campanya, que va anar molt bé, s’ha incrementat el número de sol·licituds. Per això volem continuar fent pedagodia, que és l’objectiu principal d’aquesta iniciativa”, explica la regidora responsable de benestar animal, Helena Rubio.

“L’objectiu és facilitar el compliment de la normativa municipal sobre tinença d’animals, fins i tot incentivant-lo amb descomptes econòmics i fins i tot regals”, afegeix.

Helena Rubio afegeix: “Complir les ordenances és una forma important de fer palès el compromís que adquirim amb els animals quan arriben a casa nostra. I és més, el xip permet recuperar-los si es perden. No hem d’oblidar que un animal de família, perdut té unes possibilitats molt limitades de supervivència”.

Les clíniques veterinàries col·laboradores són les següents:

VidaVet
Carrer Mallorca, 47. Calafell Platja
977 69 48 11
Carrer de les Eres, 21. Calafell Poble
977 10 97 55

Garem Veterinarios
Plaça Pau Casals, 3. Segur de Calafell
977 67 29 69

Lucentum Veterinaris
Port, local S1. Segur de Calafell
674 35 70 52