Calafell i Bellvei tramitaran una nova delimitació dels termes municipals a Baronia del Mar

L’objectiu és donar una solució definitiva a la situació del carrer Sant Tomàs i altres trams de vies i passatges

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat demanar a la Generalitat la tramitació d’un expedient de delimitació de termes amb el veí municipi de Bellvei. L’objectiu és donar una solució definitiva a la situació dels carrers que Calafell té la urbanització Baronia de Mar, sense accès directe.

La major part d’aquest barri és a Bellvei, però el carrer Sant Tomàs i petits trams de carrers i passatges annexos pertanyen a Calafell. Donar-hi serveis o fer reparacions obliga a un llarg recorregut i un elevat cost. La idea és que Bellvei assumís aquests vials, ja que en el seu cas podria rendibilitzar millor la prestació d’aquests serveis.

De fet, ja ara l’Ajuntament de Bellvei es fa càrrec del manteniment d’aquests carrers i el de Calafell li paga. En el ple d’aquest 5 de novembre també s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre els dos municipis, pel que fa a la recollida de residus, abastiment d’aigua, clavegueram i enllumenat públic, per un import d’uns 9.000 euros anuals.

Segurament no n’hi haurà prou amb rectificar sense més la línia de terme i caldrà fer una “compensació” de terrenys. És a dir, que Calafell rebria una superfície equivalent, en un altre indret, a l’espai que cediria a Bellvei. En tot cas, tot apunta que el tràmit administratiu serà llarg, malgrat haver-hi entesa entre les parts sobre el fons de la qüestió.