Calafell destinarà 750.000 euros a pal·liar els efectes de la pandèmia en el teixit local

Hi haurà subvencions per als sectors turístic i comercial, i empreses i autònoms d’altres sectors

Imatge del carrer Vilamar de Calafell. CEDIDA

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat els ajuts al teixit econòmic local, inclosos en el pla de rescat per pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia de la Covid-19. Són 750.000 euros, que es destinaran al comerç, el sector turístic i als autònoms. Són ajuts compatibles i acumulables als que els beneficiaris hagin rebut o puguin rebre d’altres administracions.

El ple municipal celebrat aquest 11 de juny ha aprovat per unanimitat les bases que regiran aquests ajuts. Hi ha uns dies per presentar al·legacions a les bases i quan esdevinguin definitives, s’obrirà el termini per sol·licitar-los. L’Ajuntament ha simplificat al màxim la documentació que els sol·licitants han de presentar i també ha establert un procediment ràpid de tramitació, per tal que els ajuts puguin fluir el més ràpid possible. A més, reforçarà el personal destinat a gestionar aquests tràmits.

Hi ha quatre línies d’ajuts:

–Sector turístic: hotels, pensions, apartaments turístics i empreses que gestionen habitatges d’ús turístic (inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya). S’hi destina una partida de 85.000 euros.

–Sector comercial. S’hi dediquen 425.000 euros.

–Altres sectors: empreses o autònoms d’altres sectors econòmics. La partida és de 140.000 euros.

–Establiments comercials amb presència i participació activa en el portal virtual decalafellacasa.com. S’hi destinen 100.000 euros.

Els barems pels quals s’atorgaran els ajuts tenen en compte, per exemple, si les empreses o establiments han hagut de tancar amb motiu de l’estat d’alarma, o  han estat oberts perdent facturació. També compta, entre altres, el nombre de treballadors i si l’empresa té un o més establiments oberts al municipi. Hi haurà punts extra per a les activitats econòmiques que funcionin tot l’any i per a les quals hagin realitzat millores de la imatge exterior i de l’interior del local. També rebran punts els autònoms que contractin laboralment altres persones. I els autònoms que es dediquin al món de la cultura, la música o les arts.

Recordem que, a més d’aquests ajuts, l’Ajuntament ha aprovat, dins del pla de rescat, una partida de 354.172,11 euros per a promoció comercial. Aquests diners es destinaran a campanyes per fomentar l’activitat i les compres durant els mesos d’estiu al comerç local. D’altra banda, l’Ajuntament recorda que no descarta crear noves línies d’ajuts al teixit econòmic municipal, a partir de la tardor, si la situació no millora o empitjora.