Calafell aprova el calendari dels pressupostos participatius per a 2022

La presentació de propostes per part de la ciutadania començarà el 19 de juliol

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut

El ple de l’Ajuntament de Calafell d’aquest 17 de juny ha aprovat el calendari dels pressupostos participatius que començarà en breu, i relatiu al pressupost municipal de l’any 2022. Des de l’1 d’agost, la ciutadania ja podrà presentar propostes.

El calendari aprovat és el següent:

  • Presentació de propostes: entre el 19 de juliol i el 27 d’agost de 2021.
  • Estudi tècnic de les propostes: entre el 30 d’agost i el 17 de setembre de 2021.
  • Estudi de propostes per part del Consell Ciutadà: 21 de setembre de 2021.
  • Votacions de les propostes: entre el 4 i el 29 d’octubre de 2021.
  • Incorporació de les propostes guanyadores al pressupost per a 2022: durant el mes de novembre de 2021.

La quantitat de diners sotmesa a votació ciutadana és de 500.000 euros, i l’import màxim d’una proposta no podrà superar els 200.000 euros. Aquest topall, aprovat en un ple anterior i avalat pel Consell Ciutadà, el màxim òrgan de participació ciutadana, té per objectiu diversificar les propostes que acabin realitzant-se i que no tota la partida sigui copada per un únic projecte.

Un cop més la presentació de propostes estarà oberta a persones empadronades i no empadronades, i que a les votacions podran participar-hi només els empadronats, sempre a partir dels 16 anys.

Una novetat és que les persones que tinguin cap dificultat per votar electrònicament, que és la fórmula de votació des de fa anys, podran adreçar-se a les biblioteques i centres cívics, on trobaran equips i suport.

Recordem que les propostes que la ciutadania pot proposar i votar han d’estar relacionats amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha explicat que “amb aquest sistema, l’objectiu d’esdevenir un municipi del tot sostenible el podrem aconseguir amb la intervenció de tota la ciutadania”.