Calafell amplia les activitats d’estudis assistit als centres educatius del municipi

Avatar photo

Estan adreçades a l’alumnat amb necessitats d’aprenentatge, per tal que puguin assolir els objectius educatius

Les activitats d’estudi assistit als centres educatius del municipi s’han ampliat aquest inici d’any. A l’octubre ja van començar a tots els centres de primària, i aquest gener s’han posat en marxa als instituts. A més, s’ha activat el reforç d’anglès a primària.

Les activitats d’estudi assistit són una acció del Pla Educatiu d’Entorn de Calafell, adreçada especialment als alumnes amb necessitats d’aprenentatge, per tal que puguin assolir els objectius educatius. No són activitats de lliure inscripció, sinó que són els equips docents dels centres els que seleccionen els participants entre els alumnes que poden precisar aquest reforç. És gratuït.

A través d’aquest projecte, els alumnes tenen l’oportunitat d’assistir a tallers de suport a la tasca escolar, centrats en l’aprenentatge i el reforç de les competències bàsiques (llengua catalana i matemàtiques). A més a més, poden adquirir hàbits i tècniques d’organització i estudi. Durant aquest període, el centre afavoreix l’aprofitament de tots els recursos i els espais disponibles per aconseguir els millors resultats (ús de la biblioteca, aules TIC, altres espais comuns…), enguany també de forma adaptada a les limitacions sanitàries.

“Aquestes activitats també busquen afavorir la millora de l’èxit escolar, afavorir la igualtat d’oportunitats i potenciar l’equitat social”, explica la tinent d’alcalde d’Ensenyament de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra. Afegeix: “Un reforç als alumnes que puguin necessitar-lo és, a més, un factor d’equitat en l’educació”.

Què és el Pla Educatiu d’Entorn

Aquest projecte està dins del conveni de col·laboració entre el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, iniciat el curs 2017-2018.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa qu vol donar resposta a les múltiples demandes de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Entre els objectius del Pla hi ha el foment de la llengua acadèmica, la social i la laboral; l’afavoriment de la convivència i la cohesió social, i la creació o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Manresa posa en marxa a TikTok un concurs per la igualtat de gènere

Notícia següent

Mercat d’artesania amb el taller “La màscara del drac” i tastet gastronòmic

Notícies relacionades