925 alumnes visiten l’Escola del Foc que s’ha exposat a la Capella de l’Index

Durant un temps l'exposició estarà ubicada a l'aula de Natura de Can Mas de la Riera i es pot concertar visites en grup

Durant un mes l’antiga capella de l’Índex de Sant Sadurní ha acollit la part expositiva de l’Escola del foc de Catalunya.

L’exposició, que versa sobre els boscos, el canvi climàtic i els incendis forestals a Catalunya, ha estat oberta al públic els diumenges al matí i un total de 925 alumnes de primària i secundària dels cinc centres educatius de la vila l’han visitada guiats pel president de l’ADF Sant Sadurní, Xavi Xorto.

Els alumnes han mostrat molt d’interès per la temàtica tractada, han après coses que no sabien sobre els boscos i els incendis d’última generació i sobre què pot fer la ciutadania per contribuir a la seva conservació. També s’han mostrat sorpresos per les experiències viscudes en primera persona ens incendis forestals i han pogut comprovar com es comporta el foc segons la vegetació, la topografia i el clima en una maqueta amb foc real, segons ha explicat Xavi Xorto.

El projecte de l’escola del foc és una iniciativa de l’ADF La Carrerada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Està previst que aquesta part expositiva del projecte quedi instal·lada definitivament a  al pati o Hort del cal Gallina de Vilafranca, un cop finalitzin les obres d’adequació d’aquest espai municipal, però mentrestant estarà exposada en una aula de natura habilitada a Can Mas de la Riera de Sant Sadurní i es pot concertar visites en grup.