10 escoles rurals de l’Ebre i el Penedès fan formació sobre ciberseguretat

Avatar photo

Una vintena de membres de la comunitat educativa de l’Escola Pàmies de Ginestar, a la Ribera d’Ebre, han participat aquest dimarts al primer dels 10 tallers sobre ciberseguretat que des de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, s’adrecen a escoles rurals de la demarcació.

En aquest taller han pogut conèixer les TIC i la internet de les coses; els riscos de seguretat i privadesa en les noves tecnologies i, el risc individual i el risc col·lectiu de l’ús d’aquestes tecnologies. A més, també han treballat de manera pràctica amb un hivernacle domèstic domotitzat, a través del qual s’han endinsat en la seguretat a les llars, incloent-hi consells de configuració i protecció.

La Diputació de Tarragona organitza aquest taller en el marc del projecte PECT “Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador”, que lluita contra el despoblament de les àrees rurals amb la innovació social i l’especialització intel·ligent. Aquesta formació dona continuïtat als tallers que l’any passat des de la Universitat Rovira i Virgili, també en el marc del mateix projecte, es van adreçar als alumnes d’escoles rurals de 15 municipis.

Fins a l’1 de desembre nou escoles més acolliran aquest taller adreçat a tota la comunitat educativa: l’Escola 1 d’Abril de la Palma d’Ebre, l’Escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre, l’Escola El Tormo de la Torre de l’Espanyol, l’Escola Berenguer de Montoliu de Masllorenç, l’Escola l’Estel de Bonastre, l’escola Les Eres de Rasquera, l’Escola Les Eres de Vinebre, l’Escola Antoni Nat de Benissanet i l’Escola Roc Llop i Convalia de Miravet.

 

PECT Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador

El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) ‘Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador’ vol lluitar contra el despoblament de les àrees rurals a través de dos àmbits d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent. D’una banda, s’aplica la tecnologia a l’escola rural i la cura de la gent gran per tal de millorar la qualitat de vida als pobles.

I de l’altra, es posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per tal de treballar en la seva especialització i augment de competitivitat. Liderat i coordinat per la Diputació de Tarragona, hi participen també la Universitat Rovira i Virgili, el Consell Comarcal del Priorat, l’Organisme autònom de desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva), el Parc Tecnològic del Vi (VITEC) i  l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). El projecte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un jove magribí apunyalat brutalment al Raval

Notícia següent

Decomissen més de 90 tones d’olives robades i 400 litres d’oli

Notícies relacionades