VÍDEO: Violent desnonament a cops, amb un menor i una embarassada, a Lleida

Adrià Cluet, membre de la PAH, ha denunciat que els Mossos els han pegat i lamenta que els Serveis Socials no hagin fet res

Una família del número 6 del carrer Neptú de Lleida ha viscut amb impotència com aquest dijous al matí els han desnonat. Eren al pis un home i la seva dona embarassada de vuit mesos, els pares de l’home i un dels germans. La germana, de 14 anys era a l’institut. Membres de la PAH no han pogut protegir l’entrada a l’habitatge ja que en arribar, els Mossos ja havien muntat un cordó policial.

Al cap d’uns moments, alguns activistes han intentat acostar-se al pis i els Mossos d’Esquadra ho han evitat propinant cops de porra als concentrats. La tensió ha estat present durant tot el matí i un dels concentrats ha acabat detingut. La família lamenta que fa dos anys que demana ajuda als Serveis Socials sense èxit i que ara es troben al carrer.

Adrià Cluet, membre de la PAH, ha denunciat que els Mossos els han pegat i lamenta que els Serveis Socials no hagin fet res per ajudar la família desnonada, tot i conèixer la seva situació. La diputada de la CUP, Nogay Ndiaye, que ha estat present durant el desnonament assegura que molts Mossos “no anaven identificats” i que han rebentat la porta per treure “per la força” a la família.

Tant Ndiaye com la PAH no entenen com pot ser que s’hagi desnonat a aquesta família ja que el pis on vivien de lloguer és propietat d’un particular, considerat gran tenidor ja que té almenys 20 pisos a la demarcació de Lleida en propietat, asseguren, i que, per tant, estava obligat a oferir un lloguer social a la família, “cosa que no ha fet”.

Les persones concentrades lamentaven no haver pogut accedir al pis d’aquesta família per protegir l’entrada ja que quan han arribat hi havia diverses furgonetes dels Mossos i agents de l’ARRO creant un cordó policial. Denuncien també que s’han endut detingut un company a qui han agafat quan anava a posar tiquet de la zona blava al cotxe.

Alguns dels concentrats han marxat després a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida per mostrar el rebuig a la detenció i el suport al company detingut i, a través de les xarxes socials, han denunciat que allà, els Mossos han detingut una altra persona concentrada.