Victòria del PSC de Fèlix Larrosa, segons el sondeig de TV3

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El PSC de Fèlix Larrosa guanyaria les eleccions municipals d’aquest 2023 a Lleida amb 8 regidors, un més que fa quatre anys, i el 26% dels vots.

Larrosa aspirava en aquests comicis a recuperar l’alcaldia que va perdre el 2019 a només 80 vots del candidat d’ERC, Miquel Pueyo. Per aconseguir-ho ara necessitaria el vot a favor de 6 regidors més i aconseguir així la majoria de 14 representants.

 

ERC, que volia repetir l’alcaldia, seria el segon partit més votat, però perdria un regidor i n’aconseguiria només 6 amb el 19% dels vots.

Junts, d’Antoni Postius, que forma part del govern a la paeria amb ERC, perdria un regidor i n’obtindria 5 amb el 15% dels vots. El 2019 Junts va aconseguir 6 regidors, però al llarg del mandat un d’ells va passar a ser regidor no adscrit per irregularitats en uns contractes.

 

El PP, que repeteix candidat amb Xavier Palau, podria doblar el resultat amb 4 regidors i el 12% dels vots.

El Comú de Lleida podria perdre un dels regidors que tenia, el sondeig li dona només 1 regidor amb el 5% dels vots, un percentatge ajustat que li permetria entrar a la paeria. Quedaria fora del consistori el número dos de la llista i fins ara regidor, Sergi Talamonte.

El 2019 ERC, Junts i el Comú van pactar per acabar amb quaranta anys de governs del PSC, un pacte que no es podria repetir perquè no arribaria a la majoria.