Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Vega: “Ros prioritza els interessos econòmics a les necessitats reals dels veïns”

Avatar photo

El grup d’ERC-Avancem a la Paeria ha registrat avui al·legacions al projecte del Parc de les Arts a fi que aquestes siguin estimades i serveixin per paralitzar el procediment d’adjudicació del contracte. Els republicans recorden que el veïnat està en desacord a cedir el solar en règim de concessió per la seua explotació a lucre de tercers, i consideren que haurien de ser els mateixos veïns els qui decideixin els usos que ha de tenir el solar i les actuacions urbanístiques i constructives que caldria practicar-hi.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-AVANCEM, lamenta aquesta forma d’actuar d’Àngel Ros, el qual fa prevaler els interessos econòmics per damunt de les necessitats reals dels veïns. El republicà recorda que els terrenys objecte de cessió es troben afectats a la realització d’equipaments públics d’interès general, en canvi, el contracte planteja la cessió de terreny per a la construcció d’un equipament purament privat en el qual l’Ajuntament no conservarà cap potestat per a regular ni l’accés ni les tarifes. “Malgrat que es tracti d’un ‘equipament comunitari’ entenem que la naturalesa privada de l’explotació, sense cap regulació de l’Ajuntament, fa que aquest perdi el caràcter d’equipament públic d’interès general al qual es troba afectat el terreny”, apunta el regidor.

Vega també tem que la concessió d’aquest contracte no respecti el principi de lliure competència. “Els antecedents de la Comissió de treball per al desenvolupament del Parc de les Arts comptava amb l’assistència activa de representants de la Fundació Sorigué, comportant que aquesta entitat tingui un coneixement molt detallat del projecte. Aquest coneixement acumulat comportarà un clar avantatge en el supòsit que alguna empresa vinculada a la Fundació Sorigué acabi optant al contracte, desvirtuant el principi de lliure competència que ha de caracteritzar tota contractació pública” assenyala Vega.

Segons Vega queda demostrat que l’objecte principal d’aquest contracte és obtenir el finançament per a desenvolupar el Parc de les Arts a canvi de perdre el dret d’ús d’una part dels terrenys públics durant 50 anys i dóna la mà estesa a la plataforma de veïns El Parc es Nostre per treballar plegats i paralitzar el projecte del Parc de les Arts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aquesta és la nova sala de concerts que obrirà a Reus

Notícia següent

Èxit del servei gratuït de declaració de renda de l’Ajuntament de Cambrils

Notícies relacionades