Un estudi valorarà l’impacte del Pla de Barris de Mollerussa

A través de sistemes de control del pas de vehicles en diferents punts de la ciutat afectats per la reforma del centre

0
1046
L’Ajuntament de Mollerussa ha encarregat un estudi de mobilitat amb l’objectiu de tenir una valoració objectiva sobre l’impacte en la xarxa viària de les diferents actuacions previstes en la zona de Pla de barris on s’actuarà en el marc de Pla d’Inversions 2017-2018. El fet que en la zona centre del nucli urbà estigui prevista la supressió de places d’aparcament així com també la prioritat per al vianant en els carrers adjacents implicarà diferents restriccions del pas de vehicles així com la possibilitat que hi hagi canvis de sentit de circulació, segons ha explicat l’alcalde Marc Solsona. L’estudi es fa amb sistemes de control de pas de vehicles en diferents punts de la ciutat i la previsió és que estigui enllestit durant l’estiu.
L’estudi va ser encarregat per Junta de Govern el passat 17 de maig a l’empresa especialitzada Mcrit SL per un import total amb IVA de 21.538 euros. Pel que fa al Pla d’Inversió, en concret, l’Ajuntament té previst actuar durant el 2017 als carrers de la Ciutat de Lleida, de l’Onze de Setembre, de Santa Cristina i de l’Estrella, per una banda, i per una altra, en l’avinguda de Catalunya, en el carrer Acadèmia i al carrer Ponent. Així mateix, per al 2010 es preveu que l’actuació es concentri en l’àmbit de les places de l’Ajuntament, de Manuel Bertrand, Major i del Pla d’Urgell així com també a la zona de la Vilaclosa.

Tercera prova pilot sobre mobilitat dins el projecte SmartLab

D’altra banda, Mollerussa inicia aquesta setmana la tercera prova pilot dins el projecte SmartLab impulsat per la Generalitat i al que està adherida des de finals de l’any passat per tal de testar solucions tecnològiques que puguin solucionar reptes municipals. En aquest cas es tracta d’una solució en el camp de la mobilitat, després de les dues anteriors que ja ha dut a terme, sent la primera un estudi acústic i la segona la utilització d’una aplicació informàtica en el marc de l’organització de congressos i jornades.

Aquest tercer projecte, batejat com a Street Flow per l’empresa Tecsidel que el testarà a la capital de Pla d’Urgell, consisteix en un sistema lector de matrícules instal·lat en un únic pòrtic que permet analitzar la composició vehicle a vehicle del trànsit que el travessa amb l’objectiu de classificar-lo i mesurar-lo en detall. Per això, tècnics de l’empresa tenen previst instal·lar-lo al carrer Ferrer i Busquets (antiga N-II) aprofitant el pòrtic de senyalització vertical davant del semàfor que hi ha a l’alçada de La Salle. La instal·lació es farà de matinada ja que cal tallar un dels carrils de la via perquè els operaris puguin treballar.

El sistema es mantindrà un mínim de sis mesos en prova ja que l’objectiu de l’empresa és testar-lo també tenint en compte diferents temperatures ambientals i condicions climatològiques, com pot ser la boira. L’aparell, que estarà senyalitzat en la seva ubicació, podrà comptabilitzar els tipus de vehicle que travessa aquesta via ja siguin camions o turismes, per exemple.

FER UN COMENTARI