Tàrrega inaugura la 21a Fira del Medi Ambient

La cita aplega una cinquantena d’expositors i una vintena d’activitats divulgatives durant tot aquest cap de setmana

Tàrrega ha obert avui dissabte les portes de la 21a Fira del Medi Ambient. El certamen torna al calendari després de la cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia i estrena, a més, nova ubicació al Pavelló del Club Natació Tàrrega. Es tracta del primer esdeveniment organitzat pel consistori que se celebra a les instal·lacions de l’entitat esportiva arran del recent acord d’arrendament de l’espai. La capital de l’Urgell guanya així un nou equipament firal, de còmode accés i amb disponibilitat d’aparcament gratuït. Algunes activitats i expositors també s’han situat a l’àmplia zona exterior del pavelló.

D’altra banda, la Regidoria de Promoció Econòmica ha habilitat un trenet turístic que circula pels carrers de Tàrrega per tal de facilitar els desplaçaments des del centre de la ciutat fins al Parc Esportiu, davant el pavelló firal. El servei és gratuït, funciona d’11 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i realitza parades a la plaça del Centenari, raval del Carme, avinguda de Barcelona i carrer de La Plana.

En el decurs de l’acte inaugural, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat “la reactivació de la fira com un factor que ajuda a dinamitzar l’economia local” i ha mostrat la seva satisfacció per l’elevada afluència de visitants que ja ha registrat el certamen durant les primeres hores d’obertura al públic. “El canvi d’ubicació ha esdevingut un èxit i revalidem la condició de la fira com aparador de les energies renovables i els productes ecològics de proximitat”, ha apuntat la primera edil. Per la seva part, la diputada provincial Mercè Carulla ha posat de relleu “l’assessorament que des de la Diputació de Lleida posem a disposició de les administracions locals per optar als ajuts europeus Next Generation, els quals promouen l’economia verda i sostenible”. D’altra banda, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, ha lloat la iniciativa del grup ecologista GEMA d’editar material divulgatiu per ajudar a difondre i prendre consciència sobre la rica biodiversitat de papallones existent a la Vall del Corb.

La 21a Fira del Medi Ambient, que se celebra avui dissabte 16 i demà diumenge 17 d’octubre, aplega una cinquantena d’expositors combinant els vessants de conscienciació mediambiental i promoció comercial. El certamen aposta fermament per les empreses, productors i entitats locals. Així, concentra negocis dels sectors de l’alimentació ecològica i de proximitat; el reaprofitament i la recuperació de materials; les energies renovables; la bioconstrucció amb canyes; la salut i el benestar; els vehicles híbrids i elèctrics; el comerç just, ONG’s i associacions del territori.

De la mateixa manera, i en ple debat sobre el canvi climàtic, el certamen presenta una vintena d’activitats de conscienciació sobre reciclatge, reaprofitament o preservació de la biodiversitat a més de propostes de gastronomia de proximitat. No falten al programa els tallers pedagògics per a totes les edats. La Regidoria de Promoció Econòmica organitza l’esdeveniment amb suport del Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida. El recinte romandrà obert de 10 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a les 9 de la nit amb accés gratuït i control d’aforament atenent a les mesures anti-Covid.