Tàrrega reprèn el programa d’horts urbans, ajornat a causa de la pandèmia

Vuitena edició d’aquesta iniciativa per fomentar l’alimentació saludable i la cohesió social, que passa a anomenar-se ‘L’hort de Tàrrega’ i estrena logotip

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Tàrrega recupera enguany el programa d’horts urbans municipals després de veure’s obligat a cancel·lar-lo el maig de 2020 a causa de la situació de pandèmia. Aquesta iniciativa de la Regidoria d’Acció Social s’ha reprès aquest mes de març amb una imatge renovada: passa a anomenar-se ‘L’hort de Tàrrega’ i estrena logotip. La vuitena temporada d’aquest programa l’objectiu del qual és fomentar l’horticultura ecològica per a l’autoconsum, l’alimentació sana i la cohesió social, registra plena ocupació de les 25 parcel·les habilitades (de 50 metres quadrats cadascuna) una edició més. Com a novetat, enguany s’ha ampliat l’horari d’accés als horts, que passa a ser de de 8 del matí a 9 del vespre. La temporada s’allargarà fins al 23 d’octubre.

‘L’hort de Tàrrega’ ocupa una superfície de 2.600 m2 en un solar situat a la cantonada dels carrers del Canal d’Urgell i Bellpuig, enmig del teixit urbà. Pensats únicament per a l’autoconsum, disposen de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle (del qual se n’ha renovat la coberta) i proveïment de compost entre altres serveis. Els horts generen també excedents, conreats voluntàriament per les persones usuàries en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, reforçant el seu caràcter social.

Les persones adjudicatàries reben consells d’un professional per a resoldre dubtes sobre el conreu ecològic de fruites, verdures i hortalisses. L’assessorament resol dubtes sobre compostatge, planter, fauna útil i productes no químics. Per tal de facilitar l’accés a la informació, s’ha creat un grup de WhatsApp per a comunicacions, informació i consultes amb els usuaris. Poden optar a fer ús dels horts les persones empadronades a Tàrrega. De la mateixa manera, la Regidoria d’Acció Social ofereix un cop al mes tallers formatius relacionats amb l’hort ecològic oberts a tota la ciutadania. La iniciativa compta un any més amb la col·laboració de l’Escola Agrària de Tàrrega, encarregada de preparar la terra abans de l’inici de temporada així com de fer tasques de suport en el manteniment del sistema de reg o en assessorament.