Tàrrega acull l’estrena a Catalunya d’un espectacle en homenatge a l’escriptor Joan Fuster

Avatar photo

El festival Barnasants i l’Ajuntament de la capital de l’Urgell reten honors a l’autor de Sueca amb el muntatge ‘El tocadiscos de Joan Fuster’ el proper diumenge 8 de maig al Teatre Ateneu

El festival Barnasants en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega reten homenatge a Joan Fuster amb l’espectacle El tocadiscos de Joan Fuster, que es podrà veure per primer cop a Catalunya el proper diumenge 8 de maig al Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell. Tàrrega acull així l’estrena i l’únic concert programat al nostre país d’aquest muntatge en honor de l’escriptor valencià. En el centenari del naixement de Joan Fuster, el Barnasants ha produït aquest espectacle, amb text teatral i direcció musical de Pau Alabajos i direcció escènica de Gabriel Ochoa, que es va estrenar al Teatre Principal de València el passat 23 d’abril.

El regidor de Cultura de Tàrrega, Carlos Vílchez, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que “per primer cop el festival Barnasants, certamen de referència de la cançó d’autor, arribi a Tàrrega justament amb aquesta proposta que ens permet honorar Joan Fuster i alhora reivindicar la unitat cívica i política de Catalunya i el País Valencià”. De la mateixa manera, Vílchez ha destacat que “la nostra ciutat es referma com a pol d’atracció cultural”. Per al director del Festival Barnasants, Pere Camps, “l’estrena a Catalunya d’un espectacle que uneix teatre i música en viu només es podia fer a Tàrrega”. Així ho ha afirmat en la roda de premsa celebrada aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tàrrega per presentar el concert, en la qual també ha intervingut el cantautor Pau Alabajos. Pere Camps també ha mostrat la seva satisfacció perquè la capital de l’Urgell passi a formar part de la xarxa del festival, que enguany ha programat 160 concerts arreu del territori de parla catalana.

El muntatge que es podrà veure aquest diumenge al Teatre Ateneu, prenyat de música en viu, es construeix a partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó a partir dels quals es construeix un trencaclosques de pensaments, aforismes i dissertacions. Aquest puzle serveix de base per a una entrevista fictícia -una tertúlia teatralitzada- protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista amb qui dialoga. El paper que van jugar els Setze Jutges en la lluita antifranquista, la importància de la Nova Cançó durant la transició democràtica i moltes altres qüestions socials, polítiques i culturals que afecten la nostra història més recent son alguns dels temes que tracta aquesta entrevista.

La producció compta amb les cançons de Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Al Tall o Pi de la Serra, al·ludides durant l’entrevista, i conformen la banda sonora de l’espectacle: cantautors i cantautores nascudes després de l’any 1975 canten en directe alguns dels himnes més simbòlics de la generació predecessora. A l’espectacle, que posa el punt final al cicle Tàrrega Sona 2022, hi actuen Alfred Picó i Lara Salvador i compta amb la música i les veus en directe de Pau Alabajos, Cesk Freixas, Sandra Monfort i Feliu Ventura.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es restauren tres plànols originals del Celler de Cambrils

Notícia següent

Tremp celebra la Fira Pallars Terra de Corder aquest cap de setmana

Notícies relacionades