Talarn assenyala la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió com un nou factor dinamitzador de quinze municipis

Avatar photo

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat en la presentació d’aquest nou itinerari de 74 quilòmetres per a bicicletes i vianants

9 d’abril de 2022. Estaràs: El president de la Diputació, Joan Talarn, participa en la presentació de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió . Foto © Albert González Farran / www.albertgonzalez.net

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dissabte en la presentació del logotip i de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió, un itinerari per a bicicletes i vianants de 74 quilòmetres de trajecte que recorre una quinzena de municipis de tres comarques amb l’objectiu de posar en valor el territori de la vall d’aquest riu i dinamitzar l’economia de la zona, tal com ha destacat el president en el seu parlament.

La presentació s’ha dut a terme a les Fonts de Gàver, el punt on naix el riu Sió, al municipi d’Estaràs, i a més de Joan Talarn hi han pres part Jaume Trilla, alcalde d’Estaràs; Bernat Solé, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida; Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures de la Generalitat; i alcaldes i representants dels quinze municipis de la ruta, cadascun dels quals compta amb plafons on es detallen els atractius que ofereixen dins el recorregut.

També hi han estat presents representants d’entitats esportives i operador turístics de les tres comarques que recorre la ruta, que són la Segarra, l’Urgell i la Noguera.

Josep Mercadé, regidor de Turisme i Patrimoni de Sant Guim de Freixenet, ha fet una breu explicació de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió, que proposa un itinerari per a bicicletes i vianants de 74 quilòmetres, amb inici a Sant Guim de Freixenet i final a Balaguer, i que té com a punt central el municipi d’Agramunt.

La iniciativa està concebuda, tal com ha precisat Joan Talarn, com “un element dinamitzador de les tres comarques per on passa el riu Sió”, ja que té l’objectiu de “fomentar un turisme familiar i sostenible que doni a conèixer el patrimoni i els equipaments turístics dels quinze municipis inclosos a la ruta”, que són Balaguer, La Sentiu de Sió, Cubells, Montgai, Preixens, Agramunt, Puigverd d’Agramunt, Ossó de Sió, Els Plans de Sió, Torrefeta i Florejachs, Tarroja, Cervera, Les Oluges, Sant Guim de Freixenet i Estaràs.

Un terreny, el del turisme sostenible, en el que les comarques de Ponent són “capdavanteres”, tal com aquesta ruta exemplifica. Això és possible, ha dit Talarn, perquè la Plana i el Pirineu de Lleida constitueixen el territori rural i natural més extens de tot Catalunya, amb una gran diversitat de paisatges i ambients naturals que cal salvaguardar.

Per tot plegat, el president s’ha mostrat convençut que la ruta serà tot un èxit, perquè conjuga quatre eixos que “ens distingeixen d’altres propostes més invasives” sobre el territori, i que són l’excel·lència i qualitat dels recursos naturals i culturals, així com dels productes i serveis turístics que s’ofereixen; la responsabilitat amb el territori i la seva gent; l’ecoturisme, un segment cada cop més consolidat a la demarcació de Lleida; i la innovació, amb propostes singulars per al visitant.

A més dels quinze municipis, el projecte ha implicat tres consells comarcals i ha permès rehabilitar, tot resseguint la riba del Sió, l’entorn de la llera del riu i els seus camins, així com oferir una senyalització adient pensada per a ciclistes i també per a vianants. S’ha buscat, a més, aprofitar les vies verdes o camins pedalables ja existents i degudament senyalitzats, així com camins rurals o forestals. També s’ha tingut en compte que siguin camins aptes per als diferents nivells dels usuaris, així com el fet de situar els extrems de la ruta en punts que disposen d’estació de tren, com són Sant Guim de Freixenet i Balaguer, el que pot facilitar un turisme combinat entre la bici i el tren.

Aquest nou itinerari per la Vall del Sió s’emmarca, a més, en la conformació d’una xarxa de rutes cicloturístiques a Catalunya i, concretament a les comarques lleidatanes, mitjançant la seva connexió amb la ruta Intercatalunya, que va de Lleida a Girona passant per Cervera i Manresa; la ruta dels Llacs, de Lleida a la Pobla de Segur passant per Balaguer; i la ruta dels Castells amb la seves diverses variants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona i Esade Creapolis impulsen dues formacions per crear APEU i ‘reactivar’ el comerç

Notícia següent

Brutal violació d’un reusenc a una jove de Terres de l’Ebre

Notícies relacionades