Salut contracta 12 mediadors interculturals en la campanya de la fruita

Els 12 professionals intervenen en francès, anglès, àrab, romanès, amazic i rifeny

18-05-2021 Zaynab y Moad, mediadores de la Agencia de Salud Pública. SALUD GOVERN

La Conselleria de Salut ha contractat 12 mediadors interculturals per fer front a les barreres idiomàtiques i culturals que poden sorgir per l’increment de temporers a Lleida durant la campanya de recollida de la fruita i afavorir la comunicació amb positius de coronavirus i els seus contactes estrets.

La principal funció d’aquests professionals és establir un pont lingüístic, cultural i comunitari entre els professionals sanitaris i els pacients de diferents cultures en situacions vulnerables o amb barreres idiomàtiques, “indispensable” per a la bona gestió de la pandèmia, ha informat aquest dimarts la Conselleria en un comunicat.

La majoria d’aquests professionals actuen en l’àmbit de l’atenció primària, concretament en les àrees bàsiques de salut d’Alcarràs, Serós Rambla de Ferran, i el CUAP Prat de la Riba.

També s’ha incorporat un mediador a l’àrea bàsica de Guissona, localitat situada fora de la zona dels municipis on es fa la recollida de la fruita i que compta amb un índex elevat de treballadors estrangers en la indústria alimentària.

Segons Salut, aquests mediadors facilitaran la intervenció comunitària en francès, anglès, àrab, romanès, amazic i rifeny a fi d’acostar-se a les diverses comunitats culturals.