Rosa Pujol, nova membre del Consell de Governs Locals a Aitona

L’alcaldessa d’Aitona entra a formar part de l’òrgan estatutari i l’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dimarts 1 de febrer el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte de constitució del Consell de Governs Locals. A la sessió constitutiva hi han assistit els 100 membres del Consell i també la consellera de la Presidència Laura Vilagrà Pons; el secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez i González; i la directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells i Solé.

I Aitona ha estat una de les protagonistes de l’acte; i és que l’alcaldessa Rosa Pujol ha estat designada com a nova membre de la Comissió Permanent del Consell de Governs Locals; càrrec que compaginarà amb el de batlle del municipi i el de vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El Consell de Governs Locals és un òrgan estatutari i l’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. Actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. La seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals i el formen 100 alcaldesses i alcaldes de Catalunya. Entre els integrants hi ha set membres nats: l’alcaldessa de Barcelona, les presidències de les quatre diputacions i les presidències de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). La resta dels 93 integrants del Consell es distribueixen de forma proporcional entre els diferents partits polítics en funció dels seus resultats en les passades eleccions municipals.