Reunió del conseller d’interior Miquel Buch amb la presidenta de la diputació Rosa Maria Perelló, entorn de la situació del col·lectiu dels bombers de Lleida.

El conseller Buch ha anunciat 1000 noves places de bombers en els pròxims 4 anys

Reunió de Miquel Buch i Rosa Maria Perelló sobre la situació dels bombers | fotografia: Marc Camón

Aquesta tarda a la sala polivalent de la diputació de Lleida, s’ha produït una reunió entre el conseller d’interior, Miquel Buch, i la presidenta de la diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, per tractar la situació del col·lectiu de bombers professionals i voluntaris, de les terres de Lleida. La reunió ha comptat amb la participació de diferents presidents dels consells comarcals, el delegat del govern de Lleida, Ramón Farré, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Manel Pardo, la directora dels serveis territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Messegué, així com dels portaveus dels grups polítics de la diputació.

El conseller Buch, ha dit que des de l’inici efectiu d’aquesta legislatura, els preocupa molt la situació del cos de bombers. Ha lamentat l’estat crític en el qual es troben alguns parcs i ha dit que aquesta és la raó per la qual, en escassos 3 mesos, van realitzar una inversió total al cos de 5,3 milions d’euros. Una inversió molt necessària que ha qualificat d’insuficient: “és el que vam poder fer amb el poc temps que teníem”, ha assegurat.

Ha anunciat una inversió de 800.000 euros al parc de bombers de Seròs, les obres de la qual començarien el 2020 i que està en fase de licitació. La reforma i ampliació del parc de Balaguer està pendent d’Infraestructures de la generalitat i comptarà amb 440.000 euros de pressupost. Pel que fa al parc de bombers de La Seu d’Urgell encara es troba en una fase molt inicial.

Sobre les promocions de bombers, el conseller ha culpat l’estat espanyol per no haver pogut contractar nou personal. Tot i això, ha anunciat un increment de 250 places cada any, durant els pròxims 4 anys. En el que fa referència als criteris a l’hora de prioritzar els parcs, Buch ha mantingut que només tenen en compte els aspectes tècnics i que fan les licitacions amb el màxim de transparència possible.