Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Reunió de treball de l’alcalde Larrosa sobre Polítiques Feministes

Avatar photo

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha mantingut avui una reunió de treball amb la Comissionada de l’Alcaldia per a les Polítiques Feministes, Verònica Martinez, acompanyada de la tinent d’alcalde de l’àmbit, Carme Valls.

En el decurs de la reunió, la Comissionada ha presentat a l’alcalde el Pla de Treball per a l’actual mandat i amb l’horitzó 2030 que ha iniciat fent  avaluació i seguiment del 4t Pla de Polítiques d’Igualtat de la Ciutat de Lleida que serà el pas previ per a iniciar, en breu, els treballs de cara al 5è Pla, 2024 – 2026.

Una alta línia de treball de la Comissionada en clau de polítiques feministes és la constitució de la Taula Interdepartamental per a la transversalitat de les polítiques feministes. Aquest ens de nova formació servirà per establir i  ordenar les mesures per a garantir la transversalitat de la perspectiva de gènere en els documents de caràcter normatiu, programàtic, estratègic i comunicatiu de l’Ajuntament de Lleida.

Aquesta Taula estarà conformada per les àrees de Salut, Gent Gran, Joventut, Esports, Seguretat, Agenda Urbana, Promoció de la Ciutat, Educació, Innovació Social, Igualtat i Comunicació de La Paeria i la presidirà la tinent d’alcalde, Carme Valls.

També s’encarregarà d’impulsar, des de cada àrea, les actuacions previstes en el IV Pla municipal de polítiques d’igualtat de gènere a Lleida (2022-2026) i fer-ne el seguiment. I, a més, participarà en el disseny i execució del Pacte Local Contra les Violències Masclistes que es preveu signar el segon semestre d’aquest any i l’organització del I Congrés de les Dones a Lleida, l’any 2026.

L’alcalde Larrosa ha destacat que “la transversalitat suposa un ambiciós canvi de paradigma en les polítiques d’igualtat dones-homes, que han passat de concentrar-se en accions exclusives orientades a les dones per dirigir-se  als processos i procediments de totes les polítiques”.

Al seu torn, la Comissionada ha subratllat que “estem davant d’un avenç institucional que comporta la transformació de les pràctiques i la cultura de les organitzacions públiques per incorporar la igualtat com a requisit, i que obliga a dissenyar i avaluar el conjunt de les polítiques públiques sota el criteri d’identificar i preveure les seves repercussions diferenciades sobre els homes i les dones”.

La Comissionada de l’Alcaldia per a les Polítiques Feministes ha estat proposada per l’alcalde Larrosa per a garantir la transversalitat de gènere en l’acció de govern de l’Ajuntament de Lleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Denuncien el tancament de dues clíniques d’estètica a Badalona i Manresa

Notícia següent

La mare del nadó mort a la Bisbal diu que va ser víctima d’una violació

Notícies relacionades