La Festa Major d’Hivern d’Alcarràs ha arrencat formalment aquesta tarda amb la Festa del Mandongo, que ha culminat la tasca de l’associació de les Mestresses de Casa d’Alcarràs, que durant tota la setmana han estat preparant el producte –amb la preparació del mondongo-, que avui han culminat amb la cocció de la carn –llonganissa i botifarra negra-, repartint els 4.500 entrepans aproximadament, preparats per a l’ocasió.
En dades, la Festa del Mandongo ha suposat 800 quilos de carn de porc i 85 litres de sang per elaborar el producte, 4.500 panets i 80 litres d’oli, entre d’altres.
El temps, amb unes temperatures força benignes per l’època, ha implicat que les alcarrassines i alcarrassins es desplacessin a mitja tarda fins al Pavelló Polivalent per tastar els entrepans amb marca pròpia d’Alcarràs.
L’alcalde, Gerard Companys, i la regidora de Festes, Marta Morreres, han destacat l’èxit d’una iniciativa que, any rere any, funciona com un rellotge i veu com el poble es bolca, i han agraït la tasca impagable de l’associació de les Mestresses de Casa per preparar el mondongo “que és el senyal inequívoc que ha començat una Festa Major d’Hivern on, com sempre, animem tothom que hi participi amb responsabilitat i seguretat”.
D’altra banda, l’app gratuïta Festes d’Alcarràs té informació sobre tots els actes i si hi hagués actualitzacions o canvis d’última hora també s’informaria a través de l’app e-Agora d’Alcarràs). Tota la programació al web de l’Ajuntament d’Alcarràs es pot consultar al següent enllaç: Festa Major d’Hivern 2024 d’Alcarràs — Ajuntament d’Alcarràs (alcarras.cat)