Engeguen el procés de reformulació de l’Àrea Residencial Estratègica de Lleida

Aquest instrument urbanístic per desenvolupar un gran sector de la ciutat de 61,4 hectàrees al voltant de la LL-11 havia quedat aturat

La Paeria i la Generalitat han engegat aquest dilluns el procés de reformulació de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Lleida en una reunió telemàtica del Consell General del consorci urbanístic encarregat del seu desenvolupament. Aquest instrument urbanístic creat l’any 2009 per desenvolupar un gran sector de la ciutat de 61,4 hectàrees al voltant de la LL-11, entre els barris de Cappont, la Bordeta i els Magraners, havia quedat aturat i ara es vol desencallar. En la reunió s‘ha decidit que la presidència del consorci l’assumeixi ara la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa, i la vicepresidència, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Toni Postius; uns càrrecs que seran rotatius anualment.

Mercè Conesa ha senyalat que “aquest consell suposa un impuls per al desenvolupament d’aquest sector alhora que es dóna resposta a l’ordenació municipal, així com a les necessitats d’habitatge de Lleida”. Per la seva banda, Postius ha celebrat que s’avanci en els tràmits per a desencallar aquesta actuació urbanística. “L’ARE és un projecte estratègic per relligar el teixit urbà de la ciutat. És el sector de creixement natural dels barris del marge esquerre del riu Segre i la seva ordenació ens permetrà acabar amb el buit urbà que hi ha ara i donar resposta a les necessitats de sòl per a habitatge que hi ha a la ciutat”, ha afirmat.

Durant la trobada, s’ha acordat iniciar els tràmits per aprovar la modificació dels estatuts del consorci, que s’adscriu a l’Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Institut Català del Sòl, amb una participació repartida entre la Paeria (49%) i l’INCASÒL (51%). També s’han definit les actuacions necessàries per determinar el sistema d’actuació urbanística per activar el consorci i desenvolupar l’ARE, amb un redimensionament respecte a la planificació aprovada el 2009 per adequar-lo a la situació actual.

A banda de Conesa i Postius, els representants al consorci són, per part de la Generalitat, Agustí Serra i Monté, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme; i Josep Armengol i Tatjé, subdirector general d’Actuacions Urbanístiques, mentre que part de la Paeria hi participen Laura Fortuny Farrús, cap de secció de Planejament i Gestió; i Josep Gabarró Rivelles, coordinador tècnic.