Postius (Junts) impulsarà la modificació de la Llei d’Urbanisme perquè contempli la singularitat de l’Horta de Lleida

Avatar photo

Postius s’ha compromès a impulsar la modificació de la normativa per permetre la reconstrucció, reforma i ampliació dels habitatges preexistents

La candidatura de Junts per Catalunya Lleida ha celebrat aquest diumenge al matí un esmorzar a l’Horta de Lleida, amb els agents socials de l’Horta, i veïns i veïnes, al Punt Eco a la Partida de la Copa d’Or i Sot de Fontanet. Hi ha participat un centenar de persones vinculades estretament amb l’Horta de Lleida.

David Melé, regidor de l’Horta i candidat de Junts, ha dit que té “la sort de ser el regidor de l’Horta de Lleida” i ha agraït “la confiança a en Postius per haver confiat amb mi una vegada més”. Postius ha definit a Melé com una persona que “sempre intenta trobar solucions als problemes i sempre es a l’altre costat del telèfon i ha aconseguit aprovar l’ordenança de l’Horta per unanimitat de tots els membres de la corporació”.

 

El candidat a Paer en Cap, Toni Postius, ha definit l’Horta de Lleida com “un dels elements més valuosos i característics de la nostra ciutat, és un espai vital per al benestar i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”. Durant la trobada, Postius ha posat en relleu “la feina feta pels veïns i veïnes de l’Horta per protegir-la i reivindicar-la”. Postius ha posat de manifest tota la feina feta per preservar l’Horta de Lleida “i ho vam fer amb una modificació del planejament per tal d’evitar la col·locació de torres d’alta tensió que provocarien una nova cicatriu a l’Horta” i ho hem pogut fer perquè “vam ser pioners i ens vam avançar, i això ens ha permès emetre informes desfavorables perquè avui puguem dir que més del 80% de les línies aniran soterrades”.

Postius ha afegit que “volem tornar a assumir la responsabilitat d’estar al capdavant de l’Horta”. I per això treballem perquè l’Horta “tingui més càmeres de seguretat i també per fer arribar el transport a la demanda a totes les partides”. I aquest és el nostre compromís “seguir treballant perquè els serveis a l’Horta estiguin a l’alçada del que és, un espai ple de vida i de famílies que aposten per quedar-se a l’Horta, i és la nostra responsabilitat fer tot allò necessari perquè la gent de l’Horta s’hi pugui quedar a viure-hi”.

 

Al llarg de la seva intervenció, Postius ha desgranat els diferents punts del programa de Junts pel que fa a l’Horta de Lleida. Entre algunes de les propostes hi ha invertir més recursos en el manteniment dels camins, implementar més càmeres de videovigilància, ampliar el transport a la demanda a totes les partides, la millora de la recollida de la brossa dignificant les illes de contenidors, i sent combatius amb els abocaments incontrolats.

Postius ha explicat que ens hem posat com a repte “que l’Horta tingui una regulació específica perquè volem una Horta viva, una Horta on hi visqui la gent de la terra, i volem que els usos agraris siguin els usos prioritaris a l’hora d’implantar-se a l’Horta”. Postius ha afegit que “volem tenir una regulació pròpia, per això impulsarem la modificació de la Llei d’Urbanisme per tal que contempli la singularitat de l’Horta i que amb això disposi d’una especificitat pròpia que ens permeti abordar el futur amb comoditat, i que s’adapti a la realitat del segle XXI”.

 

Finalment, Postius ha explicat que som “gent que treballem, no ens agrada la confrontació, que donem la cara sempre i que expliquem les coses com són”. Som gent “que ens estimem la terra, ens estimem l’Horta i ens estimem Lleida”, ha conclòs Postius.

Per acabar, Postius ha explicat que “hem treballat per un canvi de tarannà, per una ciutat que pensi en gran, que sigui ambiciosa i que pensi en les properes generacions”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × one =

Notícia anterior

Alícia Romero: “El PSC ha de tornar a l’alcaldia de VNG amb en Juan Luis Ruiz d’alcalde”

Notícia següent

Ferit un nen de 3 anys en un incendi en un apartament de la Pineda

Notícies relacionades