Tàrrega habilita un formulari perquè les famílies puguin sol·licitar mascaretes casolanes per a infants i adolescents

l consistori i la Xarxa de Voluntariat s’encarregaran de lliurar aquest material d’autoprotecció als domicilis

L’Ajuntament de Tàrrega i la Xarxa de Voluntariat s’encarregaran de distribuir als domicilis les mascaretes adaptades a infants i adolescents que estan confeccionant el grup de cosidores voluntàries creat per Cartaes, Associació Alba i La Soll. Davant l’anunci que els infants menors de 14 anys podran sortir al carrer a partir de diumenge vinent com a mesura de flexibilització del confinament, la capital de l’Urgell s’ha posat a treballar per dotar de mascaretes casolanes aquesta franja de població. Es calcula que el grup de cosidores en podrà fer unes 2.000 unitats. Els preparatius de distribució ja han començat i l’Ajuntament de Tàrrega ha habilitat un formulari com a tràmit previ al lliurament de les mascaretes.

 El formulari es pot omplir on-line mitjançant el web www.tarrega.cat i també s’hi podrà accedir des de les xarxes socials de l’Ajuntament. Així mateix, el tràmit es podrà fer presencialment a la Casa Consistorial si bé es prega de prioritzar la via telemàtica. Les famílies interessades a rebre aquest material d’autoprotecció hauran d’omplir el formulari amb les dades personals demanades (que inclouen l’adreça on s’han de lliurar les mascaretes) i la quantitat que se’n sol·licita per a infants i joves segons franges d’edat (informació tractada segons el Reglament General de Protecció de Dades).

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha manifestat que disposant de les dades despreses del formulari es podrà fer un repartiment més eficaç. “Sabrem amb més exactitud quantes mascaretes caldrà confeccionar per als petits i joves de casa i on les hem de dur”. L’alcaldessa ha agraït la col·laboració de la Xarxa de Voluntariat, que “una vegada més fa costat a les iniciatives solidàries que ajuden a pal·liar l’actual crisi sanitària”. També ha expressat l’agraïment al grup de cosidores, que en el decurs de les darreres setmanes ja han confeccionat amb la col·laboració de l’Ajuntament unes 5.000 mascaretes de talla d’adults, 100 bates i 40 gorros mèdics per a diferents col·lectius com el CAP de Tàrrega, residències, entitats, empreses, persones en situació de risc i població en general.