Tàrrega demanarà ser seu permanent de la Selectivitat després de l’èxit de la primera experiència

173 alumnes de l’Urgell i la Segarra han realitzat les proves aquesta setmana a l’INS Manuel de Pedrolo

L’Ajuntament de Tàrrega ha valorat molt positivament la primera experiència com a seu de les proves de la Selectivitat que s’han dut a terme del dimarts 7 de juliol fins aquest divendres 10 a l’INS Manuel de Pedrolo. En total, 173 alumnes de les comarques de la Segarra i l’Urgell han realitzat les proves d’accés a la universitat (PAU) amb plena normalitat després de la mesura que es va prendre de forma excepcional aquest any per descongestionar i evitar una excessiva concentració d’alumnat garantint la seva seguretat davant la Covid-19.

El consistori té previst presentar un acord institucional en el proper ple per sol·licitar formalment que Tàrrega esdevingui seu permanent de les proves de selectivitat. L’alcaldessa, Alba Pijuan Vallverdú va afirmar ahir a Ràdio Tàrrega que “seria una bona mesura, tant per la ciutat com pels alumnes de l’Urgell i la Segarra, per evitar el desplaçament a Lleida i per descentralitzar les proves.”

La proposta també s’ha consensuat amb membres de la comunitat educativa de la capital de l’Urgell que veuen amb bons ulls la sol·licitud al departament d’Empresa i Coneixement després d’haver superat amb nota la primera experiència com a seu de les PAU.

Una vegada finalitzades les proves, aquest divendres al migdia, el regidor d’Educació, Xavier Rosell-Aparicio, ha visitat l’INS Manuel de Pedrolo i ha destacat que “com més a prop estan els alumnes dels llocs de les proves, més tranquils estan ells. Al ple d’aquest mes de juliol, estem preparant un acord institucional perquè tots els grups municipals demanem conjuntament que Tàrrega sigui seu permanent perquè s’han fet les coses bé i és una millora per als alumnes.”

Per la seva banda, la directora de l’INS Manuel de Pedrolo, Mercè Viladrich, també ha fet una valoració molt positiva de l’experiència d’haver acollit les proves al centre: “La Selectivitat a Tàrrega s’ha desenvolupat amb normalitat i molt ordre. Alumnes i professors estan molt satisfets i això vol dir que les coses s’han fet bé. Els alumnes han evitat els desplaçaments a Lleida i això ha donat més tranquil·litat.”