Un centenar d’expositors llueixen a la 20ª Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega

L’artista targarí Guifré Urgell realitza un mural que commemora les dues dècades del certamen

Tàrrega ha obert aquest divendres 7 amb èxit de públic la 20a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, cita que es desenvoluparà fins al diumenge 9 de desembre. La primera jornada s’ha saldat amb una elevada afluència de visitants, que han tingut ocasió de gaudir de les primeres activitats i d’adquirir creacions úniques en pintura, dibuix, escultura, orfebreria o fotografia entre altres disciplines artístiques. Són en total un centenar d’expositors que converteixen la capital de l’Urgell en epicentre de l’art, el disseny i l’artesania a les terres de Lleida. L’alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, han inaugurat oficialment la fira tot saludant els paradistes. Des del consistori s’ha destacat el caràcter referencial del certamen després de dues dècades de trajectòria així com la fortalesa d’un esdeveniment que plantà cara als estralls de la crisi. També s’ha posat de relleu com la Fira d’Artistes esdevé un element dinamitzador que es complementa amb el teixit comercial de la ciutat a la vegada que ajuda a promocionar articles i productes de proximitat.

El mural commemoratiu, un dels principals atractius

Per a celebrar els 20 anys de la fira, la Regidoria de Promoció Econòmica ha encarregat a l’artista targarí Guifré Urgell (Yantrart Design) de pintar un mural commemoratiu de grans dimensions. L’obra reflectirà el singular estil d’aquest jove artista que es caracteritza per plasmar figures geomètriques i mandales. Hi invertirà 30 hores de feina i la peça s’enllestirà durant aquest cap de setmana. Guifré Urgell també ha rebut avui la visita de les autoritats al seu estand. D’altra banda, el certamen impartirà tallers i demostracions a l’aire lliure amb el foc com a protagonista. Un dels tallers es basarà en la fosa de metall per fer clauers i penjolls de disseny exclusiu amb què també es commemorarà el vintè aniversari de la fira. D’altra banda, petits i grans també ja participen fins diumenge en tallers i demostracions que fomenten la creativitat i potencien el coneixement de l’art. La 20a Fira d’Artistes ocupa una superfície de 2.500 metres quadrats distribuïts entre l’Espai Fassina, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat.

Plataforma per a iniciatives solidàries

Amb la proximitat de les dates nadalenques són moltes les iniciatives solidàries de col.lectius i entitats que es fan visibles al recinte firal. Cal destacar la presència de la il·lustradora barcelonina Mònica Planas, que ajuda la Fundació Institut Guttmann en favor de persones amb discapacitats físiques neurològiques. O l’atleta targarí Raúl Arenas i les samarretes solidàries del repte “Sempre Endavant” per ajudar una noia amb mobilitat reduïda a publicar un conte. Calendaris benèfics de l’Associació Alba i l’Associació Alzheimer; productes de Comerç Just d’Oxfam Intermón; o artesanies de l’Associació Contra el Càncer i Dones Arrel completen aquest apartat.

20a FIRA D’ARTISTES I ACTIVITATS TRADICIONALS · TÀRREGA

www.tarrega.cat/fira-artistes 

Divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de desembre

D’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 de la nit

Espai Fassina, Espai MerCAT i Plaça de les Nacions sense Estat 

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica i Fires – Ajuntament de Tàrrega

Amb el suport de la Diputació de Lleida i Foment Tàrrega

#FiraArtistesTàrrega

Algunes activitats del dissabte 8 de desembre

 • La Tribu Juganera presenta la instal·lació familiar artística “I tu, què pintes?” adreçada als infants (tot el dia)
 • Taller de polseres i braçalets de pell a càrrec de BPell (a dos quarts de 12 del migdia)
 • Demostració de fosa de metall – Record commemoratiu del 20è aniversari de la fira amb Pinto’s Artesania (a dos quarts de 12 del migdia)
 • Taller d’esmalt al foc sobre metall amb Artfoc Joies (a dos quarts de 6 de la tarda) 3 euros
 • Taller d’estampació de roba a càrrec de Mercè Disseny (a les 7 de la tarda)

Algunes activitats del diumenge 9 de desembre

 • Jocs de construcció amb fustetes i maons de cartró per a infants a càrrec de Festa i Fusta (tot el dia)
 • Demostració de fosa de metall – Record commemoratiu del 20è aniversari de la fira amb Pinto’s Artesania (a dos quarts de 12 del migdia)
 • Taller infantil de forja amb Ocreferroart (a dos quarts de 12 del migdia)
 • Taller de paper pintat amb engrut a càrrec de LaPinet (a les 12 del migdia)
 • Penjolls i clauers sobre fusta amb Janona Artenfusta (a dos quarts de 6 de la tarda) 2 euros
 • Decoració amb carabasses a càrrec de Campalegre (a les 7 de la tarda) 2 euros
 • Presentació del volum 48 de la Col·lecció Natan: JAUME MINGUELL MIRET · DE LA CREACIÓ A LA IMPRESSIÓ – OBRA GRÀFICA (a les 7 de la tarda)