L’Ajuntament de Tàrrega obre el termini de sol·licituds per fer ús dels horts socials

Les peticions es poden tramitar fins al 15 de febrer, amb ajut per a persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Tàrrega ha obert el termini de sol·licituds per fer ús de les parcel·les que integren els horts socials del municipi. Aquests espais es destinen exclusivament al conreu ecològic per a l’autoconsum. La iniciativa, que assoleix enguany la seva setena edició, promou l’alimentació saludable en família, la cohesió social i la pràctica de l’horticultura com a alternativa de lleure. Així, la Regidoria d’Acció Social posarà a disposició dels usuaris 25 parcel·les de 50 metres quadrats amb caràcter temporal, del 18 de març al 31 d’octubre. Les peticions per fer ús de les parcel·les s’han d’adreçar al Centre de Formació La Solana abans del 15 de febrer (Carrer de La Solana, 8 · 973 310 274 · acciosocial@tarrega.cat). Les bases de la convocatòria es poden consultar al web municipal www.tarrega.cat.

La convocatòria és oberta a la població en general i poden optar a cessió becada les persones en situació de vulnerabilitat social; persones majors de 65 anys jubilades i/o pensionistes; entitats sense ànim de lucre i centres escolars. Les persones destinatàries de les parcel·les tindran l’oportunitat de fer el seu propi hort i rebran consells d’un professional que els assessorarà sobre conreu ecològic. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha subratllat la bona acollida dels horts socials per part de la ciutadania, ja que han registrat plena ocupació des de la seva posada en marxa. Per la seva part, el regidor d’Acció Social, Joan Palou, ha posat de relleu l’habilitació d’una parcel·la comunitària que, a més de destinar-se a formació, també generarà excedents de productes que es donaran al Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega.

Els horts socials i familiars de Tàrrega es troben situats en un solar a la cantonada dels carrers Canal d’Urgell i Bellpuig. La finca ocupa una superfície total de 2.600 metres quadrats i disposa de sistemes de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacles i proveïment de compost entre altres serveis. S’hi recol·lecten verdures i hortalisses, cada any amb més varietats. L’assessorament resol dubtes sobre compostatge, planter, fauna útil i productes no químics.