ERC Cervera vol millorar les eines de promoció de la salut

Ampliar les vies i zones verdes, els entorns saludables i els espais per la gent gran són algunes de les prioritats que els republicans estudien treballar juntament amb la Conselleria de Salut

ERC Cervera aposta per incrementar i millorar les eines de promoció de la salut entre els seus ciutadans. Així ho ha afirmat Joan Santacana, candidat d’ERC a l’alcaldia del municipi després de la xerrada que ha organitzat el partit amb la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest matí al municipi.

Segons Santacana, la Paeria de Cervera hauria de garantir una millor coordinació entre el Departament de Salut i el municipi. “Vetllar per a que les polítiques públiques del Departament arribin a tothom i a l’invers, que les demandes dels ciutadans arribin a la Conselleria, és una de les tasques que el nostre ajuntament hauria de vetllar i que nosaltres prioritzarem des de la Paeria”, apunta Santacana.

Alba Vergés, consellera de salut, ha explicat que des del departament és treballa en la cobertura de tres branques principals: la protecció, la prevenció i la promoció de la salut. “La prevenció és un tema que la majoria de ciutadans/nes tenen molt ben assimilat, com ara les campanyes de vacunació que les persones, per norma general, solen complir quan es troben en la franja d’edat que els afecta. Pel que fa la protecció de la salut, des del departament vetllem per a que els ciutadans no corrin cap tipus de risc pel que fa la salut, ja sigui controlant punts de risc de legionel·losi o mitjançant control de plagues per exemple. Però on necessitem treballar més colze a colze amb els ajuntaments, entitats i centres cívics és pel que fa a la promoció de la salut. Són els ajuntaments i els mateixos ciutadans que han de fer saber quines necessitats té el municipi, ja siguin més zones verdes, espais per la gent gran i entorns saludables i nosaltres de la mà dels mateixos ajuntaments intentem cobrir les necessitats que els municipis necessiten”, explica Vergés.

La consellera juntament amb Santacana, s’han compromès a treballar per Cervera, per garantir que la ciutat disposi de totes les eines de promoció, prevenció i protecció de la Salut necessàries per garantir uns serveis òptims per a tota la ciutadania.