Endesa reforma part de la xarxa elèctrica d’Alguaire per millorar el servei al municipi

La companyia ha renovat i telecomandat un centre de transformació per garantir la continuïtat del subministrament

Imatge del centre de transformació que ha renovat Endesa al municipi d'Alguaire, el 12 d'agost del 2020. ACN
Endesa ha enllestit els treballs de reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió del municipi d’Alguaire. L’actuació, que ha suposat una inversió de 21.000 euros, ha permès incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 2.900 clients de la localitat. Aquests treballs han consistit a adequar i reformar un centre de transformació, que s’ha dotat de noves tecnologies i s’ha telecomandat. D’aquesta manera, s’ha procedit a substituir de les tradicionals cabines elèctriques per unes d’última generació que incorporen un gas de característiques aïllants.

Aquestes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra, segons informa Endesa.

A més, s’ha introduït un equip d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del centre de control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs.

Aquesta actuació forma part del pla d’inversió d’Endesa a la comarca del Segrià i té l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques de per guanyar en seguretat i fiabilitat i, així, millorar el servei als seus clients.