El voluntariat a Mollerussa té una ”bona salut” però li manca un organisme de coordinació

Avatar photo

La majoria de les associacions reconeixen el treball en xarxa per expandir-se cap a fora i fer que les activitats arribin a més gent

El voluntariat a Mollerussa té una ”bona salut” i les entitats que el practiquen no en són del tot conscients. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Estudi sobre el voluntariat a Mollerussa que ha dut a terme el Grup de foment de voluntariat del Consell Social entre 62 entitats de la ciutat mitjançant enquestes realitzades entre el 2016 i 2017. La diagnosi ha permès també saber quines són les necessitats del voluntariat i una d’elles és que falta un ”organisme de coordinació” més enllà d’una borsa que les agrupi totes les entitats i una agenda comuna d’activitats. Laura Sarri, de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid), que és membre del consell, ha destacat que el perfil de les entitats de Mollerussa és ”paritari” i se situa en persones d’entre 35 i 55 anys, però quan es fa referència a entitats exclusivament socials o assistencials, varia i és el d’una dona de més de 65 anys.

El proper 3 d’octubre es farà la presentació global d’aquest estudi que intenta oferir una diagnosi del voluntariat i quines són les necessitats que té. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha dit que després de la presentació esperen un ”retorn” amb les entitats per intentar coordinar l’actuació del voluntariat mitjançant un ”paraigua” que serveixi per donar sortida a les mancances que hi ha actualment. En aquest sentit, ha destacat que ”una cosa és la percepció” del voluntariat i l’altra és la realitat ja que s’ha constatat que els voluntaris creuen que estan sols treballant a la ciutat però hi ha un ”volum força important”.

De la seva banda, Teresa Carnicé, de Creu Roja Pla d’Urgell, ha posat rellevància en el treball en xarxa de les entitats com a eina de treball per donar-se a conèixer i també fer que les actuacions que porten a terme tinguin ”més força”. Carnicé també ha destacat el fet que les entitats no són conscients de la ”bona salut” del voluntariat de la ciutat i que també es creu que hi ha manca de voluntaris més joves però en realitat no és així ja que es troben en entitats com les Ampes o associacions juvenils.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Palau d’Anglesola inicia classes de ‘Spinning’

Notícia següent

Vilanova i la Geltrú tindrà un nou enllumenat públic

Notícies relacionades