El Parc de Sant Eloi de Tàrrega tindrà una plaça dedicada a l’escolapi Gonçal Crespo

S’homenatja així la figura del religiós, que formà part de l’Escola Pia de la ciutat durant 23 anys

El Parc de Sant Eloi de Tàrrega tindrà una nova plaça dedicada a Gonçal Crespo (1933-2009), religiós que formà part de la comunitat de l’Escola Pia de la ciutat durant 23 anys. La construcció de l’espai tindrà un cost d’execució de 21.700 euros, dels quals l’empresa targarina Borges aportarà 12.500 euros. La resta la sufragarà l’Associació dels Amics de l’Arbre, masovers del parc municipal. Avui s’ha signat el conveni de col·laboració pel qual Borges contribuirà a fer realitat el projecte, que es preveu materialitzar al gran pulmó verd de la ciutat l’any 2021.

Josep Pont, en representació de Borges, ha afirmat que “és un privilegi per la nostra empresa aportar més valor al Parc de Sant Eloi i possibilitar que aquest emblema de Tàrrega continuï creixent”. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha posat de relleu el compromís de Borges vers la ciutat a la qual està arrelada. Jaume Aligué, president dels Amics de l’Arbre, ha explicat que la plaça suposarà a la vegada “l’inici de la urbanització del vessant sud-oest del parc fins a la Creu dels Escolapis”. Finalment, el pare Antoni Baltà ha agraït en nom de l’Escola Pia aquest gest que perpetuarà el record de Gonçal Crespo, “persona que s’estimà profundament Tàrrega i la seva gent”.

La plaça en memòria de Gonçal Crespo, amb una superfície de 100 metres quadrats, s’ubicarà en el terraplè arbrat que l’any 2011 ja es dedicà a l’Escola Pia de Tàrrega. La zona esdevindrà un mirador amb espectaculars vistes, a tocar també del tram del Camí de Sant Jaume que voreja la serra. El projecte de construcció de la plaça ha estat redactat per Anna Perelló, antiga alumna de l’Escola Pia de la localitat.

Després de la signatura del conveni, escenificada davant l’ermita del parc, s’ha visitat la zona on es construirà la plaça, i s’hi ha plantat una alzina com a símbol de l’acord assolit amb Borges (vegeu fotografia). Amb més de cent anys d’història, el Parc de Sant Eloi ocupa actualment 17 hectàrees de titularitat municipal que alberguen un ric patrimoni natural i monumental.