Circ Picat passa de dos a tres dies i creix en nombre de companyies i d’espais escènics

El festival, que ja és tot un referent, celebrarà la seva edició més ambiciosa del 29 de juny a l’1 de juliol

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la cinquena edició de Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu, que se celebrarà a Alpicat del 29 de juny a l’1 de juliol.
La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; de Joan Gilart, alcalde d’Alpicat; i Jordi Escuer, director artístic de Circ Picat. En la seva intervenció, Jordi Latorre ha felicitat els organitzadors per un certamen que presenta unes xifres que diuen que ja està plenament “consolidat i que gaudeix d’una gran acceptació per part del públic”, un fet que es materialitza en que està creixent “en espais i en companyies”.
Aquesta cinquena edició és la més ambiciosa de les celebrades fins ara d’un certamen que ja és tot un referent. Així, tal com ha explicat l’alcalde Joan Gilart, el cinquè Circ Picat ve marcat pel creixement en tots els sentits: en el nombre de dies del festival, que passa de dos a tres; en el de companyies, amb una vintena davant les dotze de l’edició anterior; i en el d’espais escènics, que passen de sis a deu. Un creixement que ha situat el pressupost al voltant dels 50.000 euros i que confien veure compensat amb la xifra d’espectadors, que l’any passat es va situar en uns 15.000 visitants.
Uns visitants als quals se’ls vol oferir un producte que tingui el denominador comú de la qualitat, tant pel que fa als espectacles com pel que fa als serveis. Així, la programació, que ha estat detallada per Jordi Escuer, arrencarà divendres al vespre i seguirà dissabte i diumenge en sessions de matí i tarda. Els espectadors podran gaudir d’actuacions més experimentals, com les de l’Escola de Dansa d’Alpicat o de l’Escola de Circ INEF, però també de companyies professionals tant catalanes com internacionals entre les que hi figuren Moventmentiks, amb l’espectacle ‘Jaque mate’, Jam (‘Hats’), Marcel Gros (‘Minuts’), El pájarocarpintero (‘Sonarium’), L’home dibuixat (‘ScreenMan’), Máximo óptimo (‘Mínimopésimo’), Peus de porc (‘Circuml•loqui’), ShaktiOlaizola (‘Baldin bada’), Ytuquepintas (‘Somnis de sorra’), La Tal (‘Indredible Box’), Sac Espectacles (‘Danscirkant’), Nueveuno (‘Sinergia 3.0’), Centre de Titelles (‘Hathy’), Atirofijo (‘A s’ombra’) i Tout par terre (‘Welcome’). També hi haurà el concert itinerant de Sonsonite, diferents actuacions de DJ’s (al matí dins el Vermut Cirqué i a la nit amb Ponent Roots), els tallers de Xanques del Harri i un concert de Thinki’nWild.
Pel que fa als espais, seran deu en total, un dels quals serà el clàssic de La Unió i la resta seran nous, algun d’ells itinerant. La resta seran l’Escenari Gran, l’espai gastronòmic La Taverna, el Molí, Graó, Fira d’artesania, plaça Maria Rúbies, Pista i l’anomenat Petits, per a menors de 5 anys.
Quant a la venda d’entrades dels espectacles de pagament, es podran adquirir a l’Ajuntament d’Alpicat durant els dies 25, 26, 27 i 28 de juny, de 9 a 14 hores, a l’oficina d’atenció al públic, al punt d’informació del festival (ubicat a la Fira d’artesania) i a la Sala La Unió.