Almacelles ja té el seu Pla Estratègic d’Equipaments Esportius 2018-2030

Arran de la necessitat de conéixer les necessitats i els aspectes a valorar a l’hora de planificar les polítiques en matèria d’esports del municipi d’Almacelles a deu anys vista, l’Ajuntament d’Almacelles va encomanar a l’empresa 2 Llacs la redacció d’un pla estratègic que definís i posés negre sobre blanc les principals necessitats en matèria d’infraestructures i equipaments esportius que necessitarà la vila des d’ara fins a l’any 2030. Aquest treball va estar subvencionat per la Diputació de Lleida i tingué un cost de 2.900 euros.

Un cop entrevistats els presidents, gerents, esportistes i membres de les juntes directives dels vint-i-set clubs esportius de tota mena que hi ha a Almacelles, així com a associacions veïnals, centres educatius i altres entitats participants, s’ha conclòs a grans trets que Almacelles necessitarà, a mig termini un seguit de nous equipaments esportius que, per la magnitud i la complexitat requerida convé que se situïn en una nova àrea d’equipaments ubicada en el sector SUD-6, ja que en aquesta zona hi ha suficient sòl que es podria destinar a aquest tipus d’equipaments (se’n necessitarien uns 20.000 m2), i seria fàcilment accessible per a la població i estaria ben interconnectat amb l’altra gran àrea d’equipaments esportius que ja hi ha ara mateix.

A grans trets els grans equipaments necessaris per pal·liar les necessitats dels usuaris d’Almacelles serien:

.- Un nou pavelló poliesportiu, ja que l’actual està completament col·lapsat en ser emprat pels alumnes de l’INS Canigó pels matins i per la resta d’esportistes i clubs durant les tardes i caps de setmana.
.- Dues pistes de tennis, ja que actualment no existeix cap mena de pista pública municipal per practicar aquest esport.
.- Dues pistes de pàdel.
.- Un Pump-Track per a monopatins, patinets i bicicletes donada la gran afició que hi ha a aquests esports en l’actualitat.
.- Un camp de Futbol-7 annexe a l’actual per descongestionar l’actual Camp d’Esports i donar facilitats als jugadors dels dos equips de futbol actuals, als entrenaments i a les necessitats de l’Escola de Futbol de l’EFAC.

Un cop obtinguda aquesta radiografia de les necessitats del municipi en matèria d’equipaments esportius, l’Equip de Govern iniciarà els tràmits per aconseguir aquests terrenys i anar posant fil a l’agulla per anar creant i gestionant la construcció d’aquests equipaments tan necessaris per al món de l’esport local.