Nova edició del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran’ a Balaguer

Durant els propers dies, es reprendrà el projecte De la mà: Acompanyament a la Gent Gran, emmarcat en el Programa Treball als Barris i en el Programa Treball i Formació.

D’acord amb la situació de “nova normalitat”, el projecte es torna a activar per tal de poder prestar el servei d’acompanyament i donar una cobertura a les famílies passades aquestes setmanes de confinament. La gent gran ha acusat especialment la manca de mobilitat i de relació social que hi ha hagut durant aquest període, per tant, reprenem el servei per pal·liar aquesta situació però també prenent totes les mesures de seguretat possibles.

Tal com es va informar anteriorment, aquest projecte neix com a resposta a la creixent necessitat detectada a la ciutat de Balaguer, per la qual cada cop hi ha més persones d’avançada edat que viuen soles. Tot i que en la majoria dels casos són persones autònomes, ocasionalment necessiten ajuda en tasques quotidianes, com poden ser sortir a comprar, a passejar, anar al metge, o senzillament compartir un cafè i una conversa.

El programa d’acompanyament és un servei gratuït, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través de dos programes subvencionats.

Aquest projecte va començar el 2019 dins el programa Treball als Barris, i degut a la bona acollida que va tenir -tant per part de les persones usuàries com de les seves famílies- es va decidir donar-li continuïtat. Des del gener del 2020 hi estan treballant 2 persones a jornada completa mitjançant el programa Treball i Formació i properament s’ampliarà amb la contractació de 4 persones a mitja jornada amb el Programa Treball als Barris.